Artikel

Zwaarlijvige Nederlander wil niet meer betalen voor vliegticket

Een meerderheid van de Nederlanders is het oneens met de stelling dat mensen met een hoger lichaamsgewicht meer zouden moeten betalen voor hun vliegticket.

Zwaarlijvig: meer betalen vliegticket?

Dit blijkt uit een poll van Bastiaan Van Schaik en Patrick van den Hoek tijdens de ochtendshow op XTRARADIO. Naar aanleiding van berichten in de Britse pers, stelde Van Schaik en Van den Hoek dinsdag aan hun luisteraars de vraag of zwaarlijvige mensen meer moeten betalen voor een reis met het vliegtuig. In totaal hebben ruim 39 duizend Nederlanders gestemd via de poll op de website van het radiostation.

Woensdag werd bekend dat het merendeel van de luisteraars, 21.292 om precies te zijn, nee hebben gestemd tegenover 17.789 luisteraars die wel vinden dat ‘dikke’ mensen extra moeten betalen voor hun vliegticket.

Discriminatie

“Ik wil niet discrimineren naar dikke mensen, want ik ben zelf ook niet heel erg slank”, reageert presentator Van den Hoek in de uitzending. “Ik zou mensen met overgewicht niet meer laten betalen dan ze nu doen, maar eerder een dun iemand bijvoorbeeld korting geven. Waarom zou dat niet kunnen?”

Teveel bagage

“Eigenlijk is het best wel gek want als passagier moet je ook een boete betalen als je teveel bagage meeneemt”, zegt Van Schaik. “Maar 40 kilo overgewicht mag dan weer wel.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Vlieg super voordelig naar Canada

Airline failliet: zo krijg je je geld terug

Opgelet: deze bestemmingen bestaan twee keer in de wereld

De goedkoopste beenruimte in het vliegtuig heb je hier

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie