Artikel

Zo is je huis veilig wanneer jij op vakantie gaat

Wanneer je verlangend uitkijkt naar je welverdiende vakantie dan moet je natuurlijk zorgen dat je niet met een kater thuiskomt. Zorg er daarom voor dat jij je huis veilig achterlaat. 6 tips!

1. Post tijdelijk stopzetten

Wanneer je voor meerdere dagen/weken weg gaat, kan het een idee zijn om de post tijdelijk stop te zetten. Hier zijn wel kosten aan verbonden. PostNL biedt een bewaarservice aan; eerste week 18,95 euro, extra week 4,50 lezen we op de site.

2. Schakel buren in

Zelfs al stop je de levering van de post en kranten, toch kan het zijn dat mensen merken dat je huis tijdelijk onbewoond is. Omdat je niet alles kunt controleren, is het beter om iemand in de buurt te vragen om je huis regelmatig te controleren op inbraak. Of het nu de buurman of een familielid is, maakt niet echt uit. Zolang ze elke dag of om de paar dagen maar eens een kijkje gaan nemen.

3. Maai het gras

Als je normaal elke week het gras kort af rijdt en het er nu tijdens je vakantie dus veel te lang uitziet, dan is dit een duidelijk teken dat je er niet bent. Als je dus voor een lange tijd op vakantie gaat, huur dan iemand in die dit voor jou doet. Is toch ook fijn thuis komen, zo’n gemaaid gazonnetje!

4. Zorg voor ‘leven’ in huis

Een huis dat bezet is, toont leven. Lichten gaan aan en uit, auto’s komen en gaan, maar als jij weg bent stopt dit alles ook. Investeer in timers die elke avond de lichten aandoen voor een bepaalde tijd of vraag aan de buren om het afval buiten te zetten. Zo geef je de indruk dat je thuis bent.

5. Zet niet alles online

Het is belangrijk dat je niet alles post over je vakantie op social media. Maak het inbrekers niet gemakkelijk door overal te verspreiden van wanneer tot wanneer je weg bent. Wees ook zeker dat je kinderen hier discreet over zijn. Het is niet dat je niemand kunt vertrouwen, maar hoe minder personen hiervan weten, hoe veiliger jouw huis is.

6. Spullen veilig stellen

Zorg ervoor dat juwelen, belangrijke documenten en alle andere waardevolle spullen ergens goed verborgen zijn of achter slot en grendel zitten. Het is nooit leuk om slachtoffer te zijn van een inbraak, maar als dit toch gebeurt, ben je tenminste zeker dat deze waardevolle spullen veilig zijn.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Op vakantie met je viervoeter

Een derde van de Nederlanders beveiligt wifi niet op vakantie

Zo hou je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Mambo reizen