Artikel

Zes apps voor op vakantie

Er kan altijd wel iets mis kan lopen op vakantie. Daarom hier een selectie van 6 apps die je kunt installeren op je smartphone als je op citytrip vertrekt.  De volgende 6 apps voor je smartphone zorgen dat je nooit meer iets vergeet mee te nemen op vakantie en dat je met minder zorgen op vakantie gaat. Een gids vergeten te kopen of je fototoestel vergeten mee te nemen? No problem.

1. Citytripplanner

Voor je kan vertrekken moet je natuurlijk je citytrip plannen. Dat kan voor je vertrekt met de gelijknamige website. Je kan dan je ideale trip, op en top gepland, gratis printen OF mits betaling van een kleine vergoeding downloaden naar je mobiel toestel. Je moet alleen je interesses aankruisen en hoeveel dagen je op vakantie wil, en heel je citytrip wordt uitgestippeld. De app bevat dan niet enkel je 100% persoonlijke trip, maar is bovendien een volledige stadsgids en heeft een interessante ‘wat is er in de buurt’ functie. De app Zita Citytripplanner is gratis voor iPhone en Android te downloaden.

2. Weatherpro

Met Weatherpro krijg je een nauwkeurig weerbericht voor de volgende zeven dagen in meer dan 2 miljoen steden in de hele wereld. Weatherpro staat in verbinding met een satelliet en brengt je weerbericht tot leven door live animaties. Voor Android kost Weatherpro 2,99 euro en voor iPhone 3,59 euro.

3. Google Goggles

Met Google Goggles heb je geen gids meer nodig op vakantie. Richt je gsm naar een schilderij en hij zegt je wie de maker is. Als je het richt naar een naambord waar je niets van begrijpt, dan vertaalt hij dat voor jou. Zo heb je toch een eigen gids bij zonder dat je tussen 1000 Japanners moet lopen die allemaal die ene rode paraplu volgen. Google Goggles is gratis voor zowel iPhone als Android.

4. 360 Panorama

Met deze app is het geen drama meer als je je fototoestel thuis bent vergeten. Met 360 Panorama kan je namelijk een panoramabeeld vastleggen zodat het lijkt alsof je nog steeds op die ene plek bent. Je gsm maakt meerdere foto’s en plaatst die dan bijna naadloos naast elkaar. Nadien kan je je resultaat bekijken in de 3D-viewer. Zo heb je de mooiste herinneringen aan die ene vakantie. 360 Panorama kost 0,79 euro voor iPhone en Android.

5. Packing Pro of Packing List

Je koffers pakken is vaak de moeilijkste opdracht van heel je vakantie. Altijd vergeet je wel iets: een tandenborstel, sokken, een regenjas. Met deze app heb je dat nooit meer voor, want je kan namelijk lijstjes maken met alles wat je zeker niet wil vergeten. Nadien gewoon afvinken en je bent klaar om te vertrekken! Packing Pro is enkel verkrijgbaar voor iPhone en kost 2,69 euro. Voor Android is er de variant Packing List.

6. Google Translate

Het kan een moeilijke opdracht zijn om je op vakantie uit te drukken als je de taal niet kent. Google translate helpt je hier mee. Je kan woorden en teksten laten vertalen in 62 talen. En niet enkel geschreven tekst, maar ook als je tekst inspreekt wordt het vertaald. Als je uiteindelijk niet weet hoe je die tekst moet uitspreken, leest je smartphone het gewoon luidop voor. Met deze applicatie ben je nooit meer onverstaanbaar op vakantie. Google translate is gratis voor iPhone en Android.

Bron: Zita

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Leestip: Een meisje, een droom Solo rond de wereld

Hoe vier je vakantie in eigen huis?

Rondreizen door Nieuw-Zeeland: eerst je paswoorden delen bij de douane

Je eerste vakantie als single: 3 tips

Maak jij ook bijna alleen nog maar vakantiefoto’s met je smartphone?

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen