Artikel

Winterzon Spanje favoriete bestemming

Spanje; wij Nederlanders zijn er dol op. Het hele jaar door dus ook in de winter. Volgens een onderzoek van Zoover blijkt dat steeds meer vakantiegangers Spanje in de winter bezoeken. De belangstelling voor een vakantie in het Spaanse zonnetje is met vijf procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Behaaglijk warm in de winter

Dat is ook niet zo verwonderlijk want het Spanje is maar een paar uurtjes vliegen en behoorlijk zon-zeker in de wintermaanden. Zeker de zuidoostkust van Spanje, dus de regio Benidorm, Valencia en Murcia is droog en met zo’n graad of 20 erg behaaglijk als het hier vriest dat het kraakt in januari. Bijkomend voordeel is natuurlijk de prijs. Want met een beetje zoekwerk bij budget maatschappijen zoals Ryanair heb je een ticket voor een paar tientjes naar de Spaanse winterzon te pakken.

Populariteit winterzon

Egypte is in de top vijf van populairste bestemmingen op de tweede plek blijven staan. Maar de populariteit daalde wel met 6 procent vanwege de onrust in het land. Curaçao, de nummer drie, steeg met vijf procent.

Ook het animo voor Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek, de nummers vier en vijf op de lijst, zakte. Het reisadvies voor deze landen is niet negatief. Maar volgens Zoover willen vakantiegangers hier minder graag naar toe omdat ze liever kiezen voor zekere en bekende bestemmingen zoals Spanje en Curaçao. Zoals gezegd, in deze landen is het klimaat goed en zijn er veel vluchten vanuit Nederland, ook van goedkopere aanbieders.

Singles in de winterzon

Het zijn natuurlijk niet alleen maar koppels, semi bejaarden en gezinnen die in de winter graag nog even een zonnetje pakken. Ook singles weten winterzonbestemmingen te waarderen. Op de reisagenda van Single2Travel kom je daarom ook een diversiteit aan groepsreizen tegen. Van winterzon tot wintersport en van ver weg tot dichtbij. Loopt je toch liever warm voor een korte (of wat langere) vakantie met singles naar Spanje? Dan moet je even bij de reizen van Kras kijken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika

gerelateerde artikelen

Vrolijke winterzon vakanties voor singles

Dichtbij: drie heerlijke groepsreizen naar de zon in de winter

Winterzon versus zomerzon: dit zijn de verschillen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

5 herfstvakanties voor singles om verliefd op te worden

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie