Artikel

Wintersport per trein komt opgang

Nu de eerste sneeuw in de Alpen gevallen is ziet Euro Express Treincharter (EETC), het bedrijf dat zowel de Alpen Expres als De Ski-Trein exploiteert, de winterboekingen aantrekken. De trein van de wintersportboekingen mét de trein komt opgang.

Opleving boekingen

Commercieel Directeur René van der Klink signaleert ook nog een andere trend: “De winterboekingen zijn dit jaar laat op gang gekomen maar sinds de berichten in de media over de sneeuwval in de wintersportgebieden zien we wel een opleving. De consument wordt nu attent gemaakt op zijn wintersportvakantie. Deze wordt ieder jaar later geboekt omdat de huidige consument zich ook niet meer maanden van te voren wenst vast te leggen. Er is voldoende aanbod en men wacht steeds langer af of er nog een buitenkansje of mooie aanbieding voorbij komt.

Voordeelklasse tarief

Dat vraagt ook van ons een andere, meer flexibele opstelling. Met ons Voordeelklasse tarief spelen wij hierop in. Dat tarief blijft net zolang geldig totdat er een bepaald percentage boekingen per trein en per vertrekdatum gemaakt is. Dus deze beschikbaarheid kan per week en periode variëren. Weken die goed lopen zullen eerder duurder worden dan de weken die minder goed lopen.

Betere verkoop voor Kerst dan Krokus

Een ander opvallend verschijnsel is dat de reizen met de Alpen Expres en De Ski-Trein met de Kerst- en Oud en Nieuw periode dit jaar beter verkopen dan de Krokusweken.
Ook de tweede helft van januari wordt erg goed geboekt waarschijnlijk mede vanwege de lage tarieven. Wintersporters die flexibel zijn en op zoek zijn naar een goede prijs slaan dan hun slag.”

Economisch herstel

De verwachting van Van der Klink is dat er komende winter minimaal hetzelfde aantal klanten per Alpen Expres en Ski-Trein naar Oostenrijk en Italië zal afreizen. Zeker nu er voorzichtig economisch herstel wordt aangekondigd zal daar van mee geprofiteerd worden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Winterreizen

gerelateerde artikelen

In de winter op vakantie in Wenen

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Waar kan je het best en goedkoopst après-skiën op wintersport?

Wenen fijnste stad om in te leven

Ruim een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie