Artikel

Wilde dieren zien op safari: dit is de beste reistijd

Heb je plannen om een prachtige rondreis te gaan maken en is een avontuurlijke safari daar onderdeel van? Dan doe je er verstandig aan om eerst goed te kijken in welke maanden de kans het grootst is dat je jouw big five of andere wilde dieren kunt spotten. 

Reistijd voor een safari

Met een groepsreis mee, dat is op zich al een heel groot avontuur! Zeker als het de eerste keer is dat je als single met andere vrijgezellen op reis gaat. Maar een safari maken, dat is helemaal spannend! Om tussen de wilde dieren te kunnen verkeren moet je weten wanneer ze goed te spotten zijn en dat varieert per land en bestemming. Kijk je mee naar de beste reistijd voor jouw safari?

op safari met singles

1 ) Kenia

Tussen juli en oktober kan je in Kenia een uniek spektakel meemaken: in deze droge maanden vindt de jaarlijkse trek van de zebra’s en gnoes plaats, waarbij ontzagwekkende kuddes van deze dieren over de vlakte denderen. Ook de droge periode tussen januari en maart is prima geschikt voor een safari: vanwege de droogte troepen grote aantallen dieren samen bij meren en rivieren.

2) Tanzania

Ook in de noordelijke Tanzaniaanse natuurparken Serengeti en Ngorongoro kan je de grote trek van de zebra’s en gnoes zien. Vooral in februari en maart valt er veel te beleven: tijdens deze maanden krijgen de zebra’s en gnoes jongen en liggen er veel roofdieren op de loer. Het droge seizoen valt in Tanzania tussen juni en november. Deze maanden zijn ideaal voor een safari in de zuidelijke natuurparken van het land.

3) Zuid-Afrika

Ook in Zuid-Afrika ga je best op safari tijdens het droge seizoen, dat hier loopt van juni tot september. Toch kan je ook buiten deze periode terecht in Zuid-Afrika omdat de wegen hier relatief goed onderhouden zijn en minder last ondervinden van het regenseizoen.

4) Zambia

De periode tussen april en midden november is geknipt voor een safari naar de Zambezivallei in Zambia, waar olifanten, buffels en zebra’s in grote aantallen rondzwerven.

Oeganda

Als je de bekende berggorilla’s van Oeganda wil observeren, zijn de droge periodes tussen december en maart en tussen juni en september aanbevolen. Zodra het regenseizoen zijn intrede doet, wordt het lastig om in de buurt van de gorilla’s te komen.

5) Botswana

Het droge seizoen loopt in Botswana van juni tot september. Dit is de uitgelezen periode om te genieten van de talloze dieren die zich verzamelen aan de Okavangodelta.

6) Zimbabwe

De gerenommeerde wildparken van Zimbabwe bezoek je best tussen juli en oktober. Als je je safari wil combineren met raften op de Zambezi, dan is de periode tussen augustus en oktober perfect vanwege de lage waterstand.

7) Namibië

Het Nationaal park Etosha in Namibië bezoek je het best in de droge periode tussen mei en september, wanneer de dieren de waterlopen overrompelen.

Nog geen rondreis geboekt? Bekijk zeker eens de reisagenda of het reisaanbod van  Sawadee, Baobab, Kras of Shoestring en boek de goedkoopste reis online!

Bron: Take a Trip

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

4 reisbestemmingen voor avonturiers!

Ontmoet je reisgenoten op dit reisplatform

Singlereizen met een fijne uitdaging!

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie