Artikel

Wijnliefhebbers TIP: ontdek het Moezelgebied

Dol op wijnproeven en reizen? Charter dan je beste vriend(in) en breng binnenkort een bezoekje aan ons prachte buurland Duitsland. Ze hebben daar niet alleen goed bier, maar ook voor wijn moet je hier zijn! Het Moezelgebied is namelijk de oudste wijnstreek van Duitsland, die wereldberoemde topwijnen voortbrengt. Een regio om volop te genieten van je vakantie en natuurlijk van een wijntje.

Wijnboer

Even stoppen bij de wijnboer is een oude traditie in het Moezelgebied. In de traditionele ‘Straußwirtschaften’, de wijnhuisjes bij de wijnboer, kun je in een fijne sfeer wijnen proeven en kennismaken met typische Moezelgebruiken. Een krans of een takkenbos boven de deur geeft aan dat de boerderij zijn eigen wijn verkoopt. Maak kennis op een prettige en ongedwongen manier met druivensoorten en verschillende wijnsoorten uit de regio, waarbij typische streekgerechtjes worden geserveerd.

Wijnfeesten

Tot midden november vinden de oergezellige Federweißer-feesten aan de Moezel plaats. Van 22 tot en met 24 september viert Traben-Trarbach zijn eigen Federweißer-feest, waarbij de druiven op traditionele wijze worden geperst. Meer Federweißer-feesten zijn er in Klotten (29 september t/m 1 oktober), Cochem (3/4 november en 10/11 november), Kröv (6/7 oktober) en Zell (13 t/m 15 oktober).

Georganiseerd naar de Moezel

Kruip je liever niet zelf achter het stuur? Dan kan je natuurlijk ook georganiseerd op vakantie naar het prachtige Moezelgebied in Duitsland om te genieten van de overheerlijke wijnen! Hoe dan ook, geniet ze!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika

gerelateerde artikelen

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Winters genieten voor singles

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Zo maak je verbinding met jezelf tijden je vakantie

Singlereizen: 50-plus samen op reis met de bus

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!