Artikel

West Australië is magnifiek: 5 tips

Heb jij plannen om naar Australië af te Reizen? Goed idee! Het is werkelijk een fantastisch land om rond te reizen. Hoewel de meest toeristen voor de oostkust kiezen is het westen van Australië zeker niet minder fraai.

De meeste toeristen die naar Australië gaan, kiezen voor de oostkust. Melbourne, Sydney, Fraser Island, de Whitsunday’s en het Great Barrier Reef wil nu eenmaal niemand missen. Maar West-Australië heeft ook heel wat te bieden én is een stuk minder toeristisch.

Broome

Vanaf het noorden is Broome de eerste grote toeristische plaats die je in West-Australië tegenkomt. De meeste backpackers komen hier voor het prachtige Cable Beach, waar ‘s middags en tijdens zonsondergang een kamelentocht kan worden geboekt. Met meer dan tien kamelen rijd je voor circa 70 dollar een uurtje langs de branding. Prachtige uitzichten gegarandeerd! Het centrum van Broome ligt vijf kilometer verderop, waar een relaxte sfeer hangt. Overigens is Broome ook de gateway naar de Kimberley, het ruige natuurgebied in het noordwesten van Australië.

Ningaloo Reef

Vergeet het Great Barrier Reef! De westkust van Australië heeft zijn eigen rif: het Ningaloo Reef. Hier vind je het hele jaar door manta roggen, rifhaaien, zeeschildpadden, dolfijnen, honderden vissoorten en natuurlijk koraal. In het seizoen zwemmen er ook walvishaaien en ‘gewone’ walvissen voorbij. Het Ningaloo Reef is het beste te bezoeken vanaf de plaatsjes Exmouth en Coral Bay. In tegenstelling tot het Great Barrier Reef ligt het Ningaloo Reef pal voor de kust en kun je dus ook al snorkelend vanaf het strand een hoop zien. Turquoise Bay bij Exmouth is zo’n strandje. Prachtig!

Monkey Mia

Monkey Mia is geen dorpje maar een resort. Wat het uniek maakt zijn de wilde dolfijnen die hier elke dag naar de kust komen. Maximaal drie keer per dag wordt aan een select aantal dolfijnen namelijk vis gevoerd. Niet te veel, zodat de dolfijnen ook nog zelf moeten blijven jagen voor eten. Als je mazzel hebt, word je uit het publiek gekozen en mag je de dolfijnen zelf voeren. Naast de dolfijnen biedt Monkey Mia ook een prachtig strand en een geweldige accomodatie. Huisjes aan zee, een dorm of kamperen: alles kan hier. Enjoy!

Perth

Met circa twee miljoen inwoners is Perth verreweg de grootste stad in West-Australië. Wie wekenlang overal praktisch de enige was, weet niet wat ‘m overkomt! Het strand, de rivier, de skyline en het metronetwerk zorgen er voor een echt ‘cosmopolitan-gevoel. Wie wilt shoppen kan terecht in het centrum van Perth. Boetiekjes en koffiebarretjes vind je in het hippe Fremantle. Sla hier een biertje bij Little Creatures zeker niet over! Ontspannen in Perth kan in het grote Kings Park (waar ook een openluchtbioscoop zit) of aan één van de vele stranden, zoals Cottlesloe, City Beach of Scarborough. Toe aan actie? Neem een surfles! De meeste hostels vind je in de wijk Northbridge.

Margaret River

Het favoriete plekje van West-Australiërs is het zuidwesten, oftewel the South West. Hier bevindt zich dé wijnregio van Australië: Margaret River. Liefhebbers kunnen hier dan ook naar harteloos genieten van een wijntje (of meer) tijdens een wijntour langs verschillende wijnboerderijen. Maar de regio heeft meer te bieden: prachtige stranden, national parks, heerlijk eten en ideale golfen om te surfen.

Single en met andere singles op reis naar Australië? Kijk dan eens bij de reizen van Djoser!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Shoestring - Cuba

gerelateerde artikelen

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

4 reisbestemmingen voor avonturiers!

Ontmoet je reisgenoten op dit reisplatform

Singlereizen met een fijne uitdaging!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie