Artikel

Werkloze Thaise olifanten wandelen terug naar huis

Tweeduizend olifanten die werken in de Thaise toeristenindustrie hebben momenteel niets te doen. Omdat ze dreigen te verhongeren, is een begin gemaakt met de dieren terug naar huis te brengen.

Werkloze olifanten

Niet alleen miljoenen mensen zijn hun werk kwijtgeraakt door de coronacrisis, ook olifanten werkzaam in de Thaise toeristenindustrie hebben niets meer te doen. Omdat er geen toeristen meer komen, brengen de olifanten ook geen geld meer op. Hun eigenaren kunnen het voer (zo’n 300 kilogram gras en groenten per dag) niet meer opbrengen waardoor er meer dan tweeduizend olifanten dreigen te verhongeren, meldt de World Animal Foundation.

Terug naar herkomst

De Save Elephant Foundation pleit er al jaren voor dat de olifanten die in de provincie Chiang Mai werken waar de meeste toeristen komen, teruggebracht worden naar de veel groenere Mae Chaem regio waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Daar kunnen ze in dorpjes samenleven met de etnische minderheid Karen. De Karen (waartoe ook de vrouwen behoren die hun nek met ringen steeds verder oprekken) houden al van oudsher olifanten en behandelen ze veel beter dan gebruikelijk in de toeristenindustrie.

Wandelen

Nu de olifanten in Chiang Mai dreigen te verhongeren, is er meer animo om de dieren terug naar huis te brengen. En daar is ondertussen een begin mee gemaakt: ongeveer honderd olifanten zijn begonnen aan de lange wandeling van 150 kilometer. De olifanten wandelen in een tempo van zo’n zeven kilometer per uur, een hele expeditie dus.

Plezier

Een van de olifanteneigenaren die zijn olifanten terugbrengt Sadudee Serichevee vertelt aan Associated Press: ‘Deze olifanten hebben twintig jaar lang geen kans gehad om naar huis terug te keren. Ze lijken heel blij te zijn wanneer ze thuis komen, ze maken tevreden geluidjes, ze rennen naar het riviertje vlakbij ons dorp en maken plezier met onze kinderen.’ Zowel World Animal Foundation als Save Elephant Foundation spannen zich in om de olifanten die in Chiang Mai verblijven te voeren en om nog meer dieren terug te brengen naar Mae Chaem.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Rondreis Thailand voor singles

Dol op reizen? Zet deze wereldse treinreis dan maar op je bucketlist!

Dit zijn de mooiste stranden van Thailand

Bahrein laat Boeing 747 naar zeebodem zakken om duikpark te creëren

Eenvoudig e-visum aanvragen voor Vietnam

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen