Artikel

Werk op vakantie niet los laten kan voor burn-out zorgen

Bang voor een burn-out omdat je te veel werkt? Dat is mogelijk. Maar vooral omdat we ons werk niet kunnen loslaten terwijl we op vakantie zijn waarschuwen onderzoekers. “Wie met zijn lijf op het strand zit maar met zijn hoofd op kantoor, is er veel vatbaarder voor”, zegt expert Ralf Caers.

Denken aan werk

Liggen bakken in de zon op een parelwit strand en ondertussen – terwijl de palmbomen boven je hoofd wuiven – dromen van de all-in cocktailbar, het uitgebreide ontbijtbuffet… én de dossiers die zich intussen, duizenden kilometers verderop, aan het opstapelen zijn op je bureau. Het overkomt vier op de tien Vlamingen.

Mails bekijken

46 procent kan het zelfs tijdens zijn of haar vakantie niet laten om af en toe mails te beantwoorden of dossiers in te kijken. Meer dan de helft werkt vooraf harder en liefst 58 procent moet na die welverdiende vakantie een tandje bijschakelen om weer helemaal bij te zijn. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de KU Leuven, VUB, UGent en Odisee bij 3.337 voltijds werkende Vlamingen.

Loslaten

De Vlaming kan zijn werk niet loslaten op vakantie, dus. “En ze hébben al minstens een week nodig om in vakantiemodus te raken”, zegt Ralf Caers, professor hr-management (KU Leuven). “Pas op het einde van week twee is er volledige rust. Dan blijft er maar weinig tijd over voor ‘echte’ vakantie.”

Herkenning?

Nu zijn wij geen Vlamingen…. Maar de kans is natuurlijk groot dat jij jezelf hier ook wel een beetje in herkent. Pas op de plaats maken dus en vooral… genieten van je welverdiende vakantie!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Mambo reizen

gerelateerde artikelen

Met deze 3 tips breng je je vakantie met gemak door

Reizen ook stressvol voor kinderen

Vooral hoogopgeleiden kunnen werk moeilijk los laten op vakantie

Studentenbaan: vliegen en overnachten in zonnige vakantieoorden

Dit is waarom reizen je een gelukkiger mens maakt

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie