Artikel

Wenen fijnste stad om in te leven

Droom je weleens van wonen in het buitenland? Dan is Wenen de ultieme plaats om neer te strijken! Want Wenen is opnieuw uitgeroepen tot prettigste stad om in te leven. Voor de achtste keer op rij staat de Oostenrijkse hoofdstad boven aan een lijst die jaarlijks wordt opgesteld door adviesbureau Mercer over de kwaliteit van leven.

Wenen dankt de hoge notering aan de lage prijzen voor woningen en openbaar vervoer en het grote culturele aanbod in musea en theaters. Ook is de levenskwaliteit van de inwoners relatief hoog.

Top 10

Amsterdam staat op een twaalfde plek in de lijst die dinsdag is gepubliceerd. De top tien is goed gevuld met Europese steden met Zurich op tweede plaats, München als vierde, Düsseldorf als zesde, Frankfurt als zevende, Genève als achtste, Kopenhagen als negende en Basel op de tiende plaats. De enige niet-Europese steden in de top tien zijn Auckland, die de derde positie bezet en Vancouver die vijfde is.

San Francisco

In totaal staan er 231 steden op de lijst. Het klassement wordt samengesteld op basis van politieke stabiliteit, gezondheidszorg, onderwijs, misdaadcijfers, recreatiemogelijkheden en het openbaar vervoer. Grote steden als Londen, Parijs, Tokio en New York belandden niet eens in de top 30. De hoogst genoteerde Aziatische stad is Singapore, op de 25e plek. De hoogst genoteerde Amerikaanse stad is San Francisco, op plaats 29.

Syrische stad

De Iraakse hoofdstad Bagdad is volgens het onderzoek de minst prettige stad om in te leven. Verder staan bij de laatste tien landen de Syrische stad Damascus, hoofdstad Port-au-Prince van Haïti en steden in de Centraal Afrikaanse Republiek en Jemen. De ranglijst is al jaren redelijk stabiel, alleen Brussel daalde zes plaatsen vanwege de kans op een terroristische aanslag en Rome daalde vanwege aanhoudende problemen met de afvalverwerking. Er zijn overigens meer gezaghebbende lijstjes van prettigste steden om te wonen. Uit een ander klassement komt al een aantal jaar de Australische stad Melbourne als winnaar naar voren.

Op reis naar het prachtige Wenen met andere singles net als jij? Ga mee!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

In de winter op vakantie in Wenen

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Problemen tijdens je reis? Vanaf nu kun je appen met buitenlandse zaken

Ga zuinig om met mobiele data op reis

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie