Artikel

Weekendje Parijs na aanslag goed idee of niet?

Heb je net een weekendje Parijs geboekt? Wat doe je dan na de aanslag tegen Charlie Hebo? Gaan of toch maar thuisblijven? Volgens berichtgeving in België kun je gewoon vertrekken, mits je rekening houdt met beperkingen rondom vervoer en parkeren.

Reisadvies

Naar aanleiding van de aanslag tegen Charlie Hebdo is het reisadvies voor Frankrijk aangepast, meldt Buitenlandse Zaken in België woensdag. In Parijs en in de regio Ile-de-France hebben de Franse autoriteiten het waakzaamheidsniveau opgetrokken. Toch, luidt het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken, “zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Frankrijk”. Frankrijk is, zoals België, een veilig land, luidt het.

Waakzaamheid

Het waakzaamheidsniveau in de Parijse regio waarschuwt nu voor een imminente dreiging – de daders van de aanslag zijn nog niet allemaal gepakt – en leidt tot een versterking van de controles en de bewaking van gevoelige locaties. Er kunnen ook maatregelen worden genomen die het verkeer beperken, ook wat het openbaar vervoer betreft en een beperking van de parkeerruimte.

Toch blijft Frankrijk een veilig land. “Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, doch opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens”, luidt het advies op diplomatie.belgium.be.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Een derde van de Nederlanders beveiligt wifi niet op vakantie

De mooiste casino bestemmingen 2019

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

Shoestring - Cuba