Artikel

We mogen weer: reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

Vandaag versoepelt het ministerie van Buitenlandse zaken de reisadviezen voor zestien Europese landen. Dat betekent dat vakanties naar het buitenland weer mogen, al blijven er veiligheidsrisico’s. “Het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis”, vertelt minister Blok.

Premier Rutte had eerder al aangekondigd dat de reisadviezen vanaf vandaag voor veel Europese landen worden versoepeld. Tot nu toe geldt het ‘oranje’ reisadvies, waarmee ‘alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden’. Dat reisadvies is voor veel landen vanaf vandaag ‘geel’, wat betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s’.

Aangepast reisadvies

Het versoepelde reisadvies geldt voor de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.

Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft vooralsnog op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen deze zomer worden afgeraden.

Ook voor Frankrijk, waar de coronamaatregelen vandaag worden versoepeld, is het reisadvies aangepast. Naar dat land gaan jaarlijks een miljoen Nederlanders op vakantie. Toeristen zijn er vanaf vandaag weer welkom en ook kunnen cafés en restaurants in Parijs weer volledig open.

Vakantie buitenland kan weer

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reageert verheugd: “Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer”. Toch waarschuwt hij ook. “Het virus is nog onder ons en de situatie blijft onzeker.

In alle landen blijven maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vakantiegangers krijgen daarmee te maken.”Ook moeten reizigers er rekening mee houden dat de situatie snel kan veranderen.

Opleving mogelijk

“Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen”, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel Nederlanders kwamen daardoor in het buitenland in de problemen toen er plotseling strenge lockdowns werden afgekondigd. Zo zaten Nederlanders wekenlang vast in Nieuw-Zeeland en duurde het lang voordat repatriëring vanuit Marokko op gang kwam.

Bron: RTL nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ik ga op reis en neem mee: stoffen mondkapjes

Wintersport gaat door in Oostenrijk, maar zonder après-ski

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

Thailand introduceert toeristenvisum voor overwinteraars

Ook de beroemde kerstmark in Keulen sneuvelt door corona

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie