Artikel

We geven meer geld uit aan vakanties

Als je het idee hebt dat je meer geld hebt uitgegeven aan vakanties dan andere jaren dan kan dat zomaar eens kloppen want Nederlanders gaven vorig jaar bijna 16 miljard euro uit aan vakanties. Dat is een stijging met 3 procent op jaarbasis.

Toename

Het is voor het eerst sinds 2012 dat de vakantiebestedingen zijn toegenomen. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. 13 miljard euro werd in het buitenland uitgegeven en 3 miljard euro in eigen land. Ten opzichte van het voorgaande jaar is dat een stijging met respectievelijk 3 en 4 procent.

Buitenland

Vorig jaar gingen 12,7 miljoen Nederlanders een of meer keren op vakantie tegen 12,6 miljoen in 2014. Het totale aantal ondernomen vakanties bleef stabiel op 35,1 miljoen. Daarbij steeg het aantal buitenlandse vakanties met 1 procent naar 18,1 miljoen, terwijl het aantal binnenlandse vakanties met eenzelfde percentage daalde naar 17 miljoen.

Daling tweede woningen in eigen land

De daling van vakanties in eigen land kwam volledig voor rekening van de zogenoemde vaste standplaatsvakanties, in bijvoorbeeld tweede woningen, boten en stacaravans. De vakanties in gehuurde accommodaties lieten juist groei zien, waarbij vooral bungalowparken in trek waren.

Populaire vakantiebestemmingen

Noordzeebadplaatsen waren ook vorig jaar de populairste binnenlandse vakantiebestemming, gevolgd door de Veluwe. Bij Nederlanders die het buitenland verkiezen, was ook vorig jaar Duitsland de populairste bestemming, gevolgd door Frankrijk en Spanje.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Fietsen in de tropen: dit zijn de beste bestemmingen

Spaarplan voor de vakantie maken

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Reisprogramma 3 op Reis blijft ditmaal wat dichter bij huis

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!