Artikel

Wat je moet weten over drinkwater op vakantie

Nu de vakantieperiode gestart is vertrek ook jij misschien binnenkort wel naar het buitenland voor een heerlijke vakantie. Ook maximaal genieten en niet ziek worden? Controleer dan voor vertrek of het kraanwater op jouw vakantiebestemming veilig is om te drinken.

Chloorsmaak water

Onder meer in Frankrijk, Italië, Griekenland en Portugal is het leidingwater veilig om te drinken. Wel kan er een chloorsmaak aan het water zitten. Dit is ook in Spanje het geval. In Portugal beïnvloeden kalk en ijzer de smaak van het water. Toch zijn er binnen Europa ook landen waar het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Dit geldt onder meer voor Turkije, Albanië, Andorra en Montenegro.

Landen buiten Europa

Buiten Europa wordt het onder andere in Thailand, Jamaica, Indonesië, Kaapverdië en Mexico afgeraden om kraanwater te drinken. Gebruik in deze landen ook geen kraanwater tijdens het tandenpoetsen of het schoonmaken van lenzen. In andere landen zoals Singapore, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië kan zonder problemen gebruik worden gemaakt van kraanwater.

Kwaliteit drinkwater

Bovenstaande informatie betreft algemene informatie van de kwaliteit van het drinkwater en is geen drinkadvies. De kwaliteit van het drinkwater kan namelijk per regio verschillen en ook het distributieproces kan de kwaliteit van het drinkwater beïnvloeden. Controleer op je bestemming of het daadwerkelijk veilig is om gebruik van kraanwater te maken.

Flessenwater

Het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan altijd gebruik van flessenwater. Een andere optie is om leidingwater voor gebruik te koken. Laat het water drie minuten flink doorkoken en laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Meer info lees je hier!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika

gerelateerde artikelen

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

OnGo Care maakt reizen met kanker mogelijk

Tragisch: man verdrinkt na huwelijksaanzoek onder water

Een derde van de Nederlanders beveiligt wifi niet op vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie