Artikel

Wat is Schiphol Smartparking?

Je gaat op vakantie of zakenreis met het vliegtuig, maar wil niet dat de auto voor de deur blijft staan bij je thuis? Of moet je wel met de auto naar Schiphol, omdat je bagage bij je hebt waarmee je niet in de trein wilt en niemand kan je brengen? Wat de reden ook is, met Schiphol Smartparking kun je met een gerust hart de auto achterlaten op het parkeerterrein van Schiphol. De auto staat veilig en je bent zo bij de terminals. En met Parkago ben je zelfs nog voordelig uit.

Smartparking

Schiphol Smartparking is een groot parkeerterrein bij de luchthaven Schiphol, aangeduid met P3 en P4. Omdat het wat verder van de luchthaven vandaan ligt, zijn de prijzen aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld parkeren op het terrein naast de terminal. Vanaf het Smartparking parkeerterrein ben je met de snelbus in vijf minuten bij de terminal. Schiphol Smartparking wordt aangeboden vanaf twee dagen. Je kan een plek van te voren reserveren, zodat je zeker weet dat je auto veilig op het terrein kan staan. Reserveren kan tot één dag van tevoren. Ook zonder reservering kun je overigens gebruik maken van Schiphol Smartparking, want de parkeerterreinen bieden ruimte voor maar liefst 10.000 auto’s. Toch is reserveren aan te raden omdat de tarieven dan aanzienlijk lager liggen dan wanneer je niet reserveert en je weet van te voren waar je aan toe bent.

Overdekt of niet

De parkeerterreinen P3 en P4 zijn echter niet overdekt. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar als je bijvoorbeeld een auto hebt die doorgaans veel in de garage staat, dan is het wellicht handiger om deze overdekt te parkeren. Bijvoorbeeld door een parkeergarage via Parkago te reserveren, want deze service biedt ook parkeerterreinen aan met overkapping voor Schiphol. Via Schiphol kun je uiteraard ook kiezen voor overdekte parkeergarages. Deze liggen dichter bij de terminals. Dat is goed om rekening mee te houden, want de parkeertarieven voor deze garages liggen daarom hoger dan de tarieven voor parkeren op P3 en P4. Iets om in je overweging mee te nemen. Waar je ook voor kiest, de auto staat altijd veilig, zodat je zonder zorgen lekker op zakenreis of vakantie kunt gaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten bij het vliegveld

Derde van de Nederlanders vindt rijden in het buitenland spannend

Veel reizen: zo blijf je in shape

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie