Artikel

Walvissen spotten: boek een trip naar New York

Wie het heeft over walvissen spotten, die denkt vaak aan IJsland. Dat land staat bekend om de enorme hoeveelheid van deze dieren in zijn wateren. Wat veel mensen echter niet weten dat ze ook te zien zijn in de haven van New York, met uitzicht op Coney Island en de kustlijn van Brooklyn.

Boottochten

Er worden speciale boottochten voor toeristen georganiseerd die de veelal bultruggen willen komen bekijken. Dit is een situatie die zo’n twee decennia geleden nog ondenkbaar was. De reden was dat de wateren rond de Amerikaanse metropool toen nog zo vervuild waren dat het geen leven was voor walvissen. Inmiddels is die situatie ten gunste gekeerd, zodat de dieren ook zijn teruggekeerd.

Walvissen populatie

In 2011 registreerde de non-profitorganisatie Gotham Whale slechts vijf bultruggen. Sindsdien is het aantal walvisachtigen dat rond New York wordt gespot aanzienlijk toegenomen. In 2018 bedroeg het aantal waarnemingen 272. Dit jaar wordt dat record zeker verbroken. Er zijn al 377 walvissen waargenomen in de wateren rond New York, zo schrijft National Geographic over de huidige situatie.

Bultruggen

Het leven voor de bultruggen wordt door menselijke activiteiten bemoeilijkt. Zo wordt er op dezelfde dieren gevist als hun prooi en liggen er vrijwel altijd tientallen schepen voor de kust te wachten om gelost te worden. Door botsingen met die schepen zijn er verschillende walvissen om het leven gekomen.

Zin om zowel New York te ontdekken en ook deze prachtige dieren te bekijken maar dan samen met een leuke groep singles? Deze singlereis brengt je naar de Big Apple!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Waarom juist een single groepsreis een topreis is

Dit is waarom Australië op je bucketlist moet staan!

Ook singlereisorganisaties hebben het zwaar tijdens deze coronacrisis

Groepsreis met singles naar… Nederland!

Nieuw reisadvies Rutte zorgt voor run op vakanties Curaçao

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie