Artikel

Waardering voor vakantie daalt

Afgelopen week zijn er voor de 6e keer een aantal reisorganisaties en bestemmingen gewaardeerd met de Reisgraag Award, de enige prijs in de reisbranche waarbij alleen de gekeurde beoordeling van de consument telt. Uit meer dan 10.000 reviews zijn 15 reisorganisaties en 10 bestemmingen gekomen die de beste cijfers hebben gekregen.

De uitslag is bepaald aan de hand van reviews die geschreven zijn door reizigers. Deze reviews worden eerst door de redactie van Reisgraag.nl gekeurd, zo wordt de kwaliteit goed bewaakt. “Wij hebben een krachtige tool ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alleen de eerlijke en relevante reviews online komen te staan”, aldus Thomas Lenting, oprichter Reisgraag.nl.

Dalende trend

Opvallend is dat de gemiddelde waardering over de vakantie de afgelopen jaren een dalende trend laat zien. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een 8,0 maar inmiddels is dat gedaald tot een 7,1. (2013: 7,6, 2014: 7,8, 2015: 7,6). De winnaars van de Reisgraag Awards scoren opvallend hoger met uitschieters tot een 9,3 gemiddeld.

Beste reisorganisaties

Het is in al die jaren slechts 1 reisorganisatie gelukt om de award alle keren te winnen. Deze eer gaat naar Bolderman Excursiereizen. Deze reisorganisatie weet door de jaren heen de kwaliteit hoog te houden en wordt hiervoor beloond met gemiddeld een 7,8. De Jong Intra krijgt de award in de categorie Allround ook al voor het 4e jaar. “Een geweldige opsteker voor mijn collega’s op kantoor en een groot compliment voor onze chauffeurs en reisleiders die zo ongekend bepalend zijn voor het welslagen van onze mooie excursie- en rondreizen”, zegt Coby van Dongen. Het hoogste cijfer is voor Eilandhoppen op Maat, maar liefst een 9,3 krijgt deze reisorganisatie van haar gasten. “We zien dit als een enorme waardering voor ons werk”, aldus Andros Bosman. “Dit is toch wel een beetje waar je het allemaal voor doet.”

Beste bestemmingen

De beste bestemmingen zijn dit jaar: Kroatië, Turkije, Spanje, Tsjechië, Griekenland, Engeland, Denemarken, Portugal, Barcelona en Londen. Ieder land heeft zo zijn eigen kwaliteiten, zo krijgt Portugal een 8,8 voor de gastvrijheid. “Voor ons is dit een bevestiging dat ook door de Nederlandse consument de gastvrijheid in Portugal wordt gewaardeerd”, zegt Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau.

Winnaars

Hieronder een overzicht van bestemmingen en organisaties die het beste gewaardeerd zijn door de consument en daarmee de titel ‘Beste reisorganisatie’ en ‘Beste bestemming’ in 2017 mogen gebruiken.

CategorieBeste reisorganisatieGemiddeld cijfer
AllroundDe Jong Intra8,3
ExcursiereizenBolderman Excursiereizen7,8
JongerenreizenSimi reizen8,8
KamperenBestCamp8,3
LandenspecialistRiksja Travel8,9
LuchtvaartmaatschappijKLM7,4
RederijenMSC Cruises8,0
RondreizenEilandhoppen op maat9,3
Singles reizenMaris Life9,1
StedentripsSlangen Reizen7,4
StrandvakantieADO Travel9,0
VakantiehuizenNovasol8,2
Verre reizenBetter Places9,1
VliegticketsTicketvoordeel8,8

 

CategorieBeste bestemmingGemiddeld cijfer
AlgemeenKroatië8,5
StrandenTurkije8,3
UitgaanSpanje7,8
CultuurTsjechië8,6
RestaurantsGriekenland8,2
BezienswaardighedenEngeland8,9
LiggingDenemarken8,7
GastvrijheidPortugal8,8
Beste stadBarcelona8,8
Populairste stadLonden8,4

 

Over Reisgraag.nl
Reisgraag.nl is een ANVR/SGR reisbureau gevestigd in Ravenstein. In 2015 vierden we ons 10-jarig bestaan. Op Reisgraag.nl vind je informatie over 150 landen, meer dan 1.000 plaatsen, 500 vakantieverhalen, talloze bezienswaardigheden, duizenden reviews en nog veel meer.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Rondreis Thailand voor singles

Publieksprijs voor Estivant Vakanties

Aanbod groepsreizen blijft groeien

Ontmoet je reisgenoten op dit reisplatform

Single reis naar Kroatië: deze activiteiten kan je uitvoeren

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika