Artikel

Waar kan je het best en goedkoopst après-skiën op wintersport?

Van de luxueuze feesten in het Zwitserse Davos tot de Nederlandse gezelligheid in het Oostenrijkse Gerlos: HomeToGo heeft verschillende populaire après-ski locaties onder de loep genomen en gekeken naar de lokale prijzen voor een welverdiend biertje en een shotje likeur.

De goedkoopste après-ski bestemming is heel dichtbij

Wie veel meer van het après-skiën houdt dan van het skiën zelf hoeft niet ver te reizen. De goedkoopste après-ski bestemming is namelijk het Duitse Winterberg. Wintersporters betalen hier voor een biertje (25 cl) gemiddeld slechts €2,30 en voor een shotje likeur (4,5 cl) €2,20. Het gezellige Oostenrijkse Sölden staat op de tweede plaats. Dezelfde alcoholische versnaperingen kosten hier bij elkaar gemiddeld €6,70. In het Franse Chamonix is dit slechts €0,10 duurder. Een biertje kost hier gemiddeld €3,80 en een shotje likeur €3.

De duurste après-ski bestemmingen zijn maar liefst 3x duurder

Van de onderzochte skigebieden blijkt bij The Bolgen Plaza in Davos (Zwitserland) het duurst te zijn voor diegene die flink willen après-skiën. Een biertje (25 cl) kost hier namelijk gemiddeld maar liefst €7,10 en een shotje likeur €6,20. Een setje alcoholische versnaperingen in Davos is dan ook gemiddeld driemaal zo duur als in het Duitse Winterberg. Davos wordt op de voet gevolgd door het Franse Val d’Isre. Wintersporters zijn hier voor een klein biertje en een likeur shotje gemiddeld zo’n €13 kwijt zijn. Het populaire Franse Val Thorens blijkt ook vrij prijzig te zijn. Daar kost een klein biertje namelijk €6 en een shotje likeur maar liefst €5.

Oostenrijk populairste après-ski bestemming onder Nederlanders

Uit het onderzoek blijkt Oostenrijk dit jaar de populairste wintersportbestemming te zijn onder Nederlanders tijdens de voorjaarsvakantie. De gezellige barretjes en uitbundige feesten in onder meer Gerlos, St. Anton am Arlberg en Sölden zullen gedurende dit skiseizoen dus weer behoorlijk oranjekleuren dankzij de vele Nederlandse wintersporters. De prijzen in Oostenrijk lopen echter behoorlijk uiteen. Het goedkoopste biertje drink je voor €3,00 in Flachau en het duurste Oostenrijkse biertje vind je voor €5,10 in het populaire Kitzbühel. Apres-skiën in Sölden is gemiddeld het goedkoopst met €3,00 voor een biertje en €3,10 voor een shotje likeur.

apres ski index

Methodologie

De ranglijst is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van een glas bier (0,25cl) en een shot likeur (4,5 cl). Per bestemming zijn de prijzen van 3 verschillende après-ski locaties verzameld. De prijzen geven slechts een indicatie van een bestemming en staan dus los van alle andere kosten. De prijzen zijn tussen 10 en 21 december 2018 verzameld. De prijzen kunnen wegens seizoensgebonden ontwikkelingen afwijken. De prijzen in Zwitserse Franken zijn op 12 december 2018 omgerekend naar euro’s. Het kan zijn dat de prijzen fluctueren, indien deze op andere data worden omgerekend.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wintersport gaat door in Oostenrijk, maar zonder après-ski

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie