Artikel

Vrouwen beter achter het stuur dan mannen

Op vakantie met angst en beven in een bus of taxi? Misschien de volgende keer pas instappen als er een vrouw achter het stuur zit. De dames rijden namelijk beter dan de heren zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

‘Vrouw aan het stuur is bloed aan de muur’, het is zo maar één van de grappen die regelmatig gemaakt wordt over vrouwen in de auto. Toch blijkt nu uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat vrouwen eigenlijk veel beter in de auto zijn.

Veiliger rijden met een vrouw

Dit onderzoek liet zien dat vrouwen minder ongevallen veroorzaken, respectvoller in het verkeer zijn en minder risico’s nemen met snelheid, alcohol en sms’en achter het stuur. Ook drinken vrouwen minder als ze nog moeten rijden.

Drank

Ruim 14% van de mannen die een ongeluk veroorzaakten bleken te veel gedronken te hebben. Bij de vrouwen lag dit percentage op 5 procent. De ongelukken die vrouwen veroorzaken zijn bovendien minder ernstig en hebben veel minder vaak een dodelijke afloop dan het geval is bij mannen.

Minder hard

Tot slot rijden vrouwen over het algemeen niet zo hard. Ruim 61 procent van de ondervraagde vrouwen vindt het overschrijden van de maximale snelheid onaanvaardbaar. Voor mannen ligt dat percentage op 51%. Verder heeft 3,7% van de mannen regelmatig de telefoon in de hand, terwijl dat percentage voor vrouwen op 1,6% ligt.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bergliefhebbers hebben vertrouwen in zomervakantie 2020

Een derde van de Nederlandse vrouwen is ooit alleen op reis geweest buiten Europa

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie