Artikel

Voorjaarsvakantie tip: gratis welless in Saturnia

Ga je graag in Italië op vakantie en ben je op zoek naar een unieke belevenis? Reis dit voorjaar dan eens af naar Saturnia of Saturnia Terme. Deze plaats ligt in de Italiaanse gemeente Manciano, provincie Grosseto. De plaats staat bekend om de thermen. De Cascate del Mulino.

Als je komt aanrijden zie je ze van bovenaf al liggen, de natuurlijk uitgesleten ‘baden’. Wat een plaatje! De ideale reistijd is in het voorjaar. Het water is natuurlijk altijd lekker warm maar je ontloopt de zomerse drukte. Want de thermen zijn ook onder de Italianen dage en nacht reuze populair.

Gratis

Deze thermen zijn helemaal gratis te bezoeken. Ze zijn zo’n 37,5 graden warm en er hangt een zwavellucht. Het water is helder en heeft een ondergrond van kiezelsteentjes. Ook is er modder te vinden. Het is onder de Italianen echt een trekpleister. Er is een stroming in het water en dichtbij is een tentje waar je wat kan eten. De thermen waren al bekend bij de Romeinen.

Zwavel

Aan de rand van Saturnia, voorbij het benzinestation, is er een klein parkeerterrein voor auto’s. Een weg daalt af naar de natuurlijke fonteinen die zijn gepolijst door de afzetting van mineralen. Trek je kleren uit en laat je in het weldadige warme water glijden.  Echt een zalige ervaring. Eenmaal erin wil je er niet meer uit.

Klein nadeel, je stinkt na afloop wel een beetje, want het water is zwavelhoudend, dus een douche nadien zal je ook verwelkomen.

Je huid wordt er wel heel lekker zacht van!  Het heilzame water bevat magnesium, carbonaat en algen, wat de huid verzacht en je haar een zijdeachtige glans bezorgt. Een echte verjongingskuur!

Bron: Single2Travel

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika

gerelateerde artikelen

Agriturismo’s vergaren populariteit

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Mooiste mountainbike routes van Europa

Regio in Italië biedt nieuwkomers 25.000 euro om er zich te vestigen

Lekker lunchen in Rome doe je hier!

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie