Artikel

Voor het eerst met je nieuwe lief op vakantie: zo blijft het leuk

Nadat jullie elkaar de afgelopen periode wat beter hebben leren kennen is het moment daar: op vakantie met je nieuwe lief. Een mooi zonnig strand, een fruitige cocktail in je hand en je nieuwe liefde aan je zijde: een eerste vakantie klinkt net zo heerlijk als het waarschijnlijk is, maar het is ook de ultieme test. En daar kun je je maar beter op voorbereiden.

Irritaties

Wanneer jullie al even een relatie hebben, zien jullie elkaar natuurlijk regelmatig, maar toch is dat anders dan dag en nacht op elkaars lip zitten tijdens een vakantie. Je kent de omgeving niet, je leert elkaars minder goede kanten kennen (wáárom ruimt hij zijn sokken niet op?) en irritaties liggen dan ook op de loer. Die kleine irritaties zijn natuurlijk helemaal niet erg, maar je wil voorkomen dat je eindigt met een knallende ruzie in dat net iets te kleine appartementje aan zee.

Plannen bespreken

Daarom is het een goed idee om thuis al een aantal dingen te bespreken. Zie jij jezelf een week lang op een strandbedje liggen met een goed boek? Klinkt heerlijk, maar misschien is het wel de grootste nachtmerrie van jouw lief. Gaat hij er liever op uit? Bespreek dan thuis al jullie plannen zodat jullie allebei van de vakantie kunnen genieten.

Budget

Nummer één reden voor ruzie: geld. Op vakantie geef je gemakkelijker geld uit dan thuis. Een drankje hier, een etentje daar en die leuke excursie kun je ook niet overslaan. Zeker wanneer jullie nog niet zo lang bij elkaar zijn, is het verstandig om het thuis al over het budget te hebben. Betalen jullie bijvoorbeeld alles samen? En hoeveel willen jullie ongeveer uitgeven? Die gesprekken wil je niet hebben wanneer je net een driegangenmenu hebt besteld op dat Italiaanse terras.

Elkaar accepteren

Niets vervelender dan iemand die de hele dag op je lip zit. Dat vind jij, maar dat vindt hij ook. Ook op vakantie hoef je niet alles samen te doen. Wil jij nog even aan het zwembad liggen, maar gaat hij liever alvast terug naar het appartement? Dan is dat prima. En als er een keer een discussie ontstaat, betekent dat echt niet meteen dat je romantische vakantie verpest is. Als hij die Griekse borden nog niet naar jouw hoofd gooit, dan is er helemaal niets aan de hand. En kan het er na die ruzie alleen maar gezelliger op worden…

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Als (bijna) samengesteld gezin samen op vakantie?

Verliefd worden op vakantie: zo vergroot je de kansen!

Verliefd op de skileraar?

Winterkamperen: durf jij het aan?

6 redenen om op singlereis te gaan naar Amerika

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie