Artikel

Voor 14 euro naar New York

Droom je van een paar dagen New York of heb je altijd al eens naar Washington gewild maar schrikken de tarieven van de vliegtickets je af? Dan is er goed nieuws! Ryanair is een stapje dichterbij transatlantische vluchten voor een prikkie.

De raad van het bestuur van Ryanair gaf groen licht voor het plan waarbij de lowcostmaatschappij vluchten tussen Europese en Amerikaanse steden vanaf 10 pond (14 euro) zou aanbieden.

Van Londen naar New York

Vliegen we binnenkort van Londen naar New York en terug voor een paar euro? Ryanair wil het proberen. Het bedrijf van CEO Michael O’Leary droomt ervan om over vier à vijf jaar goedkope vluchten aan te bieden vanuit steden als Londen, Berlijn, Dublin en Keulen naar New York, Boston, Chicago en Washington.

Vliegtuigen

O’Leary legde het plan voor aan zijn raad van bestuur, die het goedkeurde. Een grote stap die nu nog genomen moet worden is de investering in nieuwe vliegtuigen. De Boeings waarmee Ryanair vandaag tussen verschillende Europese steden vliegt zouden niet geschikt zijn voor transatlantische vluchten.

Ambitieus

Het plan is zeer ambitieus, zo schrijft De Tijd. Ryanair zou niet de eerste maatschappij zijn die er zijn vingers aan verbrandt. In het verleden gingen maatschappijen als Skytrain en Zoom Airlines kapot aan goedkope transatlantische vluchten. Momenteel wordt het geprobeerd door Norwegian Airlines, die hierdoor ook zwarte sneeuw ziet. “Wij hebben een sterker merk dan Norwegian”, zo reageert het hoofd marketing in de Britse zakenkrant Financial Times. “We doen meer vluchten en ons kostenmodel is efficiënter.”

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Walvissen spotten: boek een trip naar New York

Extra voordelig op vakantie met deze koningsdag actie

De 10 populairste Europese steden op Instagram

Duik met deze vijf boeken in New York

Product testen en de wereld rondreizen: dit bedrijf zoekt jou!

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika