Artikel

Vliegangst: hier zit je het beste

Buikpijn en slapeloze nachten voordat je met het vliegtuig naar je felbegeerde vakantiebestemming vertrekt? Dikke kans dat de vliegangst je in zijn greep heeft. Hoewel een vliegtuig het veiligste vervoersmiddel is heeft iemand met vliegangst daar geen boodschap aan.

Vliegangst

Krijg jij het ook Spaans benauwd als je alleen maar dénkt aan je volgende vliegreis? Dan is slapen tijdens de vlucht het beste wat je kunt doen. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je rare geluiden hoort of er zich turbulentie voordoet.. Volgens een video van JetBleu is dit de beste plek om plaats te nemen in het vliegtuig wanneer je vliegangst hebt.

Vliegtuigmotoren

De meeste vliegtuigmotoren bevinden zich onder de vleugels van het toestel. Als je voor de vleugels zit, heb je hetzelfde effect als wanneer je achter een luidspreker staat op een feestje. Het geluid van de motor wordt weg geprojecteerd naar achteren, dus jij zal er weinig last van ondervinden. Natuurlijk kan je dan alsnog naast een praatgrage buur zitten of – oh horror – een huilende baby, maar je zal tenminste minder last hebben van een rumoerige motor.

Minder turbulentie

Daarnaast vertellen ze in de video van JetBlue ook op welke plek je het minste last hebt van turbulentie. In het midden van het vliegtuig ligt het middelpunt van de zwaartekracht van het toestel. Gaat het vliegtuig constant op en neer in de lucht, dan zal je daar het minst van merken als je een plaatsje hebt kunnen bemachtigen ergens in het midden.

 

Wingtip: Smooth Ride from JetBlue on Vimeo.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 x met singles op vliegvakantie

Helft Nederlanders zet vakantiegeld even opzij

Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines

Maak een culinaire wereldreis met Emirates

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie