Artikel

Verliefde stellen gaan onvoorzichtig op reis

Stellen die samenwonen blijken impulsiever en onvoorzichtiger op reis te gaan dan anderen. Van de verliefde koppels die niet zijn getrouwd pakt 25 procent de koffers in zonder daarbij aan een reisverzekering te denken, zo blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Van mensen die wel een reisverzekering hebben weet meer dan de helft van de ondervraagden vaak niet wat hun reisverzekering wel en niet dekt mocht er wat gebeuren. Ook controleert 35 procent van de Nederlanders de reisverzekering niet voordat ze op reis gaan.

Reisverzekering

De kans op onder- of oververzekering is daardoor groot. Volgens Emily de Laat, productspecialist reisverzekeringen bij Nationale-Nederlanden, kijken mensen alleen naar de dekking wanneer ze een reisverzekering afsluiten, maar schenkt men er vervolgens weinig of geen aandacht meer aan.

Risico of geldverspilling

”Dit terwijl de persoonlijke situatie in de loop van de tijd kan wijzigen. Bij mensen die gaan samenwonen bijvoorbeeld wordt er niet meer gekeken wie welke reisverzekering en dekking heeft, waardoor over- of onderverzekering op de loer ligt. Onderverzekering is risicovol en oververzekering is zonde van het geld.” Samenwonende stellen weten weinig over verzekeringen tijdens binnenlandse of buitenlandse reizen. Zo weet de helft niet of een ziekenhuisbezoek in Thailand wel of niet onder de reisverzekering valt.

Ziekenhuisbezoek

“Veel mensen denken dat hun zorgverzekering de volledige kosten van een ziekenhuisbezoek in het buitenland dekt. Dit is echter niet altijd het geval. De meeste basiszorgverzekeringen vergoeden maximaal de Nederlandse tarieven. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten kan het verschil goedmaken, maar het is verstandig om van tevoren te controleren wat voor dekking je zorgverzekering en je reisverzekering bieden en of je hiermee alles hebt afgedekt”, aldus de Laat.

Verzekeringspasje

Het verzekeringspasje gaat bij lange na niet niet bij iedereen mee op reis en wordt door 38 procent van de ondervraagden thuisgelaten. Op het pasje staan belangrijke zaken als het polisnummer en een alarmnummer bij calamiteiten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Gezond op vakantie: tips om ziek worden op reis te voorkomen

Gezond eten op reis: 5 tips

DNA daten op Lowlands deze zomer

Alles rijden of vliegen en op locatie een auto huren

Je vakantie annuleren vanwege een verbroken relatie: kan dat?

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Tenzing Travel - Noord-Amerika