Artikel

Verleg je grenzen: ontdek singlereizen

Het woord single reis legt inderdaad expliciet de nadruk op alleen reizen…. Maar heb je er ooit al aan gedacht dat, op vakantie, soloreizigers vaak samenkomen en eigenlijk helemaal niet lang alleen zijn? Het is namelijk zo dat als je zonder reisgenoot reist, je veel sneller andere reizigers ontmoet. Je stelt je meer open en je bent nieuwsgieriger.

Gelijkgestemde reizigers

Vaak is het niet moeilijk om gelijkgestemde reizigers te ontmoeten en samen op pad te gaan. En als je voor het eerst een single reis overweegt dan zijn er verschillende soorten groepsreizen waar je je voor kan aanmelden. Het hoeft niet enkel backpacken te zijn, het kunnen ook jongerenreizen of educatieve reizen zijn. Reisbureaus bieden een ruim aanbod van singlereizen aan. Een selectie hiervan tref je aan op de reisagenda.

Kies de beste reisperiode

Kun je langzaam wennen aan het idee van een single reis? Dan is het zinvol om vooraf even na te denken over de periode waarin je wilt reizen. Als je tijdens de zomervakantie op reis vertrekt, mag je niet verbaasd zijn als er hordes families rond het zwembad kamperen. Die kunnen je dan misschien ongemakkelijk doen voelen wanneer ze hun familiegeluk delen of de ontspanningsruimte gebruiken als speeltuin. Wat ik wil zeggen: hier ga je niet meteen lotgenoten vinden en, eerlijk gezegd, ook weinig rust vinden… Vermijd dus de schoolvakanties en de dure reiskosten daaraan verbonden. Het is geen geheim meer dat reizen in het hoogseizoen aanzienlijk duurder is dan in het laagseizoen. Met als kers op de taart dat in het laagseizoen de kans groter is om gelijkgestemden te ontmoeten.

Sluit je aan bij een reisgroep

Zoals eerder gezegd, vandaag de dag is het allesbehalve abnormaal om alleen te reizen. Je kan bijvoorbeeld voor elk reisdoel een specifieke reisgroep vinden. Ben je op zoek naar je grote liefde of wil je gewoon plezier hebben? Dan kan je speciale reisaanbieders uitkiezen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar feestreizen als je de hele nacht door wilt dansen op de beste feestjes in een onbekende stad. Als je graag een nieuwe taal wilt leren, kom je snel in contact met gelijkgestemden tijdens taalreizen. Belangrijkste is dus een reisgroep te vinden op basis van je interesses en de kans is heel groot dat je je vakantie doorbrengt met andere soloreizigers die jouw interesses delen!

Meer leuke tips over Singelreizen lees je hier!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eenoudergezinnen en singlereizen stuiten op veel praktische bezwaren

Geen singlereizen tot eind maart door coronavirus

Een derde van de Nederlandse vrouwen is ooit alleen op reis geweest buiten Europa

Rondreis Thailand voor singles

Zo ben je het ideale gezelschap tijdens een singlereis

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie