Artikel

Veilige vakantiebestemmingen duurder door onrust

De aanslagen in Parijs, de vliegtuigcrash in Egypte, onrust in Turkije en Tunesië en de vluchtelingencrisis in Griekenland. Dit zorgt voor onrust in de reisbranche en heeft grote gevolgen voor de vakantieganger.

,,In 2015 is het gevoel van onveiligheid bij toeristen sterk toegenomen en bepaalde gebieden worden dan ook angstvallig vermeden”, weet Eelko van Drongelen van Weflycheap.nl. ,,De gebieden waar het relatief veiliger is zoals de Canarische Eilanden en Kaapverdië worden snel duurder door de toenemende vraag. Aan de andere kant zie je juist een (enorme) prijsdaling naar landen zoals Turkije, Egypte en Griekenland. De consument kiest voor zekerheid of gaat niet op vakantie.”

Extra capaciteit inzetten

Reisorganisaties Corendon & TUI anticiperen op deze toenemende vraag door extra capaciteit in te zetten naar Spanje, Portugal, Curaçao en Kaapverdië. Maar dit is waarschijnlijk niet voldoende voor deze winter en de komende zomerperiode, aldus Van Drongelen. ,,Wat je nu ziet staat haaks op de lange termijn trend van prijsdalingen in de reisbranche en is daarom uniek. Helaas kan het wel eens een nieuwe trend worden voor deze landen.”

Minder naar de zon in de winter

Uit navraag blijkt dat er een groep consumenten is die de reeds geboekte vakantie naar Egypte niet heeft omgeboekt naar een nieuwe bestemming, maar thuis blijft. De hoofdreden hiervoor is dat een andere bestemming te duur is en niet in het kostenplaatje van de consument past. Minder Nederlanders gaan deze winter naar de zon. En dat kan volgens Van Drongelen wel eens de nieuwe realiteit worden, al blijven er altijd extreme last minute deals bestaan.

Zomervakantie consequenties

Uiteraard heeft dit ook consequenties voor de zomervakantie periode. ,,Er kan een run ontstaan op landen zoals Spanje, Portugal, Kaapverdië en Curaçao. Daarom raden wij consumenten aan om dit jaar vroeger dan anders een zomervakantie te boeken naar deze bestemmingen. En het zou zelfs zomaar kunnen dat de jongeren in Salou worden verdreven door een oudere doelgroep die naarstig op zoek is naar een nieuwe en vooral goedkope zon vakantiebestemming”, aldus Van Drongelen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Als (bijna) samengesteld gezin samen op vakantie?

Fietsen in de tropen: dit zijn de beste bestemmingen

Vrolijke winterzon vakanties voor singles

Dichtbij: drie heerlijke groepsreizen naar de zon in de winter

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen