Artikel

Veertig procent werknemers werkt tijdens vakantie door

Kijk jij al uit naar je vakantie? Of heb je het zo druk met je werk dat je bijna opziet tegen het vertrek? De zomervakantie is in aantocht en dat betekent voor veel mensen vrije dagen. Maar de ontspanning is soms ver te zoeken. Veertig procent is op zijn welverdiende vakantie nog steeds met zijn werk bezig. 

In 2010 belde en mailde nog maar 28 procent tijdens de vakantie voor zijn werk. 38 procent van de werkenden zegt het te druk te hebben om op vakantie te kunnen. Vooral jongeren en hogeropgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Zo blijkt uit de Randstad Werkmonitor, een onderzoek onder 810 werkenden.

Werkdruk

In vergelijking met zeven jaar geleden is de werkdruk ook toegenomen. Toen gaf slechts 26 procent aan te veel werk te hebben om vrij te kunnen nemen. Een aanzienlijke stijging van 12 procent. Reden hiervoor is het economisch herstel, zo denkt twee derde van de ondervraagden.

Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland: ,,Ik vind het zorgwekkend dat twee van de vijf werkenden zeggen het gevoel te hebben niet op vakantie te kunnen gaan. Vrij nemen en kunnen ontspannen zijn essentieel voor het goed kunnen functioneren op het werk, maar vooral voor een goede gezondheid van mensen. Werkgevers moeten oog hebben voor werkdruk en de belasting van hun werknemers om die balans goed te houden.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

Reizen ook stressvol voor kinderen

Vooral hoogopgeleiden kunnen werk moeilijk los laten op vakantie

Studentenbaan: vliegen en overnachten in zonnige vakantieoorden

Vakantiedagen verdubbelen doe je zo!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie