Artikel

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.

Tegenstellingen

Tijdens een singlereis door Japan maak je een sprong in een samenleving waar traditie en moderne technologie perfect samengaan. Tegenstellingen waar Tokyo mee vol zit. Naast de dorpse wijk Nezu staan de wolkenkrabbers van Shinjuku en ligt de trendy wijk Harajuku, met rebels geklede jongeren die zorgen voor een wel heel apart straatbeeld!

Tokyo

Tokyo bestaat voornamelijk uit moderne gebouwen. De stad heeft te lijden gehad onder een grote aardbeving in 1923 en tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de stad gebombardeerd, waardoor er maar weinig oude gebouwen zijn overgebleven. Het Japanse karakter blijft echter fier overeind staan.

Kyoto

In Kyoto ga je tijdens de single reis Japan op zoek naar klassiekers zoals de Gouden Tempel en Ryoan-ji. De schitterende Gouden Tempel behaalde de nieuwe lijst van wereldwonderen net niet, de Ryoan-ji tempel is met name bekend vanwege zijn zen-tuin, een plek voor monniken om te mediteren. De uitgaanswijk van Kyoto; Gion, is gezellig en levendig, hier ontmoet je giechelende leerling-geisha’s met hun witte gezichten in typische kimono’s.

Kibi vlakte

Tijdens een bezoek aan de Kibi-vlakte maak je kennis met de vele rijstveldenriviertjes, ronde grafheuvels en interessante heiligdommen en kun je een fietstocht maken langs een geweldig mooie route door dit gebied. Een onvergetelijke ervaring! De natuur van Sandankyo is overweldigend mooi. Torenhoge rotswanden en imposante rotsformaties zorgen voor een prachtig uitzicht tijdens een mooie wandeltocht.

Veelzijdig Japan

Single reizen Japan laten je de veelzijdige Japanse cultuur ervaren met zijn Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische elementen. Laat je verwelkomen door de ietwat verlegen, maar zeer gastvrije bevolking, maar geniet ook van de heerlijke Japanse keuken. Wil je niets missen van Japan? Maak dan een singlereis Japan met Shoestring!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Exotische reizen voor singles

Thailand introduceert toeristenvisum voor overwinteraars

Werkloze Thaise olifanten wandelen terug naar huis

Japanse minipizza’s met sushigember

Rondreis Thailand voor singles

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie