Artikel

Veel mensen alsnog lastminute op reis

Nu de vakantieperiode op gang komt, besluiten veel mensen op het nippertje alsnog op reis te gaan.  Boekingen van lastminutevakanties zijn sinds vorige week enorm toegenomen, signaleren reisorganisaties TUI Nederland en Thomas Cook.

TUI geeft als beursgenoteerd bedrijf geen cijfers. Maar ten opzichte van een maand geleden zijn er ”aanzienlijk meer” boekingen binnengekomen, zei een woordvoerster woensdag. ”Vergeleken met vorig jaar zijn er geen grote schommelingen, maar je ziet dat vakantiegangers wel steeds later boeken.”
TUI, dat bekende merken voert als Arke, Holland International en Kras.nl, ziet dat Spanje momenteel de populairste bestemming is bij lastminuteboekers. Daarna volgen Turkije en Griekenland.

Lastminutes

De woordvoerster wijst erop dat lastminutes niet per se goedkoper zijn. ”Het aanbod is wel ontzettend groot. Daar zitten zeker ook goedkope aanbiedingen tussen. Maar vroeg boeken kan ook voordelig zijn.” Ook concurrent Thomas Cook heeft de laatste 2 weken veel lastminutes verkocht. Vooral de Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn populair bij deze reisaanbieder. Ook de Canarische Eilanden, Gran Canaria voorop, verkoopt goed, en op de derde plaats volgt Turkije.

Turkije

”Vorig jaar was Turkije nog de absolute nummer 1”, vertelt een woordvoerster. ”Maar door de recente demonstraties in Istanbul zijn mensen kennelijk wat huiveriger geworden. Je ziet een tendens dat de lastminuteboekers minder snel Turkije erbij pakken. Vorig jaar zag je hetzelfde bij Griekenland. Toen haakten veel vakantiegangers af door de demonstraties daar.” Volgens Thomas Cook zijn het voornamelijk stellen die minder gebonden zijn aan vakantieperiodes die op de lastminutes afkomen. ”Gezinnen met kinderen boeken toch liever vroeg. Die willen zekerheid dat ze in een bepaalde periode bijvoorbeeld een vakantiehuisje kunnen huren.”

Opleving

De reisorganisatie merkte ook een opleving in het aantal boekingen in de maand mei, net nadat het vakantiegeld was gestort. ”Mensen begonnen toen meteen al te boeken voor juli en augustus. Vermoedelijk had dat te maken met het slechte weer in die periode in Nederland”, aldus de woordvoerster.

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Mambo reizen

gerelateerde artikelen

3 keer lekker last minute op vakantie met andere singles

Ben jij een vroegboeker of ga je voor de ultieme lastminute vakantie?

Wintersport, weekendbreaks en lastminute vakanties populair bij singles

Lastminute singlereizen: 3 redenen waarom singles er gek op zijn!

Extra boekingen zomervakanties na uitschakeling EK

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie