Artikel

Vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse televisie

Na een lange vakantiedag met mooie wandelingen, lekker zonnebaden of het bezoeken van bezienswaardigheden in een stadje is het heerlijk om weer in je hotel neer te ploffen. En wat is er dan lekkerder om op bed je tablet of laptop erbij te pakken en even lekker te buizen. Alleen als je in het buitenland zit gaat dat niet altijd even soepel als je zou willen.

Geografische blokkades


Helaas, deze video is buiten de EU niet beschikbaar” is een mededeling die je liever niet wilt zien verschijnen op je beeldscherm als je daar je favoriete tv-programma verwacht. Echter, door afspraken rondom uitzendrechten wordt er vanwege geografische restricties een blokkade opgezet. Daardoor is de content van tv-aanbieders die in Nederland actief zijn niet langer zichtbaar (Ziggo, NPO maar ook Netflix). Dat geldt met name in landen buiten de EU. Extra vervelend is dat je tijdens je vakantie je abonnementen gewoon doorbetaalt en er dus eigenlijk voor je gevoel ook recht op hebt om alles te kunnen kijken. De truc om toch Nederlandse TV te kunnen kijken tijdens je vakantie in het buitenland

Gelukkig kan je via een simpel trucje alsnog het (Nederlandse) aanbod bekijken. Door in het buitenland het internet op te gaan via een VPN verbinding kun je je virtuele verblijfplaats aanpassen naar Nederland. Je kunt dan alle streams van de NPO en streamingdiensten als Ziggo weer bekijken. Via Netflix kun je dan ook weer het Nederlandse aanbod bekijken in plaats van het aanbod van het land waar je bent.

Maar wat is een VPN en hoe werkt het? VPN staat voor Virtual Private Network en wordt betaald én gratis aangeboden. Het is een extra verbinding tussen jouw computer en het internet en verloopt via een extra server. Deze extra servers staan in veel verschillende landen, waardoor je kunt kiezen waar je je virtueel bevindt. Kies je voor een Nederlandse server, kan je dus vanuit het buitenland gewoon Nederlandse TV kijken. Of de Amerikaanse versie van Netflix, als je voor een Amerikaanse server kiest.

Andere voordelen van een VPN zijn dat je datagegevens ook nog eens beveiligd worden. Zo kun je bijvoorbeeld veilig inloggen op een openbaar WiFi netwerk (bijvoorbeeld die van je hotel) zonder dat je bang hoeft te zijn dat hackers je wachtwoorden te pakken krijgen of je data stelen.

VPN kan ook gratis

tv
Bij VPNGids kun je een vergelijker vinden waarin je kunt precies aangeven waarvoor jij VPN wilt gebruiken. Enkel voor Nederlandse TV kijken, of misschien ook om Netflix te bekijken, of om torrents te downloaden. Als dat hebt aangevinkt verschijnt er selectie van VPN-aanbieders waar je terecht kunt. Daar zitten vaak ook gratis aanbieders tussen die goede beoordelingen krijgen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze veertien beroemde musea bieden online tours

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Problemen tijdens je reis? Vanaf nu kun je appen met buitenlandse zaken

Ga zuinig om met mobiele data op reis

Reistip: zonder moeite Nederlandse series kijken in het buitenland met een VPN

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen