Artikel

Vakantieplannen Nederlanders: alles een tandje minder

Dit jaar zullen Nederlanders bij elkaar zo’n 33 miljoen vakanties ondernemen. Vorig jaar waren dat er nog 35 miljoen. We gaan met z’n allen nog wel op vakantie, maar minder vaak, minder ver en we geven ook nog eens minder geld uit. Dit zegt de ANWB.

De ANWB verwacht dat vooral de extra vakanties zoals de wintersport en stedentrips te lijden hebben onder de huidige economische crisis. Consumenten stellen hun vakantieboeking ook net zo lang uit totdat ze zekerheid hebben over hun financiële situatie.

Verder voorspelt de ANWB dat Frankrijk de toppositie als meest populaire vakantiebestemming van Duitsland overneemt. Naar verwachting worden er in Frankrijk 2,8 miljoen vakanties doorgebracht.

Vakantiegedrag

Duitsland staat op de tweede en België en Spanje bekleden samen de derde plaats. De populairste verre bestemming is Noord-Amerika en Parijs wordt het vaakst geboekt en bezocht als stedentrip, op de voet gevolgd door Londen. Volgens de ANVR heeft de verslechterde economische situatie geen sterk effect op het vakantiegedrag van Nederlanders. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de consumenten verwacht evenveel of zelfs meer geld uit te geven aan de zomervakantie dan een paar jaar geleden.

Vakantie bezuiniging

Wie wel bezuinigt op vakanties kiest eerder voor een vakantie met de auto naar het Middellandse Zeegebied dan voor een vliegvakantie. Consumenten kiezen overigens niet vaker voor een vakantie in eigen land. Volgens het ANVR onderzoek kiest 51 procent daarvoor, tegenover 56 procent vorig jaar.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

De 8 beste bars voor singles in 2020!

De culturele hoogtepunten van Brussel en Antwerpen in één weekend

Walvissen spotten: boek een trip naar New York

Heerlijke herfst events in bruisend Istanbul

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie