Artikel

Vakantieliefde: de ware Jacob(a) of kortstondige affaire?

Verliefd worden op vakantie, het kan de beste overkomen. Sterker nog, als je single bent dan kijk je misschien wel reikhalzend uit naar die mooie buitenlandse schone of stoere macho. 

Vakantieliefde doodgewoon

Omdat je uit je dagelijkse beslommeringen bent gestapt, op een mooie of zonnige bestemming bent en de alcohol iets sneller vloeit  dan thuis ben je meer ontspannen en sta je sneller open voor een vakantieliefde. En waarom ook niet?

Kansen vergroten

Er zijn manieren om van een vakantieliefde een blijvende relatie te maken. Als je met een groep reist, zeker met enkel singles dan is de kans groter dat er iemand bij zit waarmee het op meerdere vlakken klikt. Je hebt in ieder geval dezelfde vakantievoorkeur. Actief, sportief, avontuurlijk, cultureel of zon, zee en strand, anders zat je daar niet samen… De omstandigheden om elkaar beter te leren kennen zijn ideaal, je hebt tenslotte vakantie!

Lokale liefde

Word je verliefd op een plaatselijke schone? Dan is de kans aanzienlijk dat het hier om een kortstondige vakantieliefde gaat. De affaire heeft vaak voor beiden een tijdelijk doel, lekker relaxen en genieten zo lang het duurt. Eenmaal thuis is het al snel uit het oog, uit het hart. De lokale reisleider ziet meer aantrekkelijke dames in het seizoen voorbijkomen, evenals die knappe surfleraar. Blijf reëel, hoe verliefd je ook bent. Wil je er echt werk van maken, ben je dan bewust van de cultuurverschillen. Het lijkt door de roze bril in het begin allemaal overkomelijk, in de praktijk blijkt het toch een stuk lastiger.

Liefdesverdriet

Hartepijn hoort bij afscheid en dus ook bij het vergeten van je fantastische vakantielief. Misschien was hij de beste minnaar die je ooit hebt gehad, zij de knapste vrouw die je in heel je leven aan de haak hebt geslagen, helaas moet je toch terug naar de werkelijkheid. Probeer thuis je leven weer op te pakken, spreek af met je vrienden en sta er niet te lang bij stil. Kan je hem of haar na weken, maanden toch niet uit je hoofd en hart krijgen, dan kun je hem of haar altijd nog proberen op te sporen via internet. Er zijn tenslotte wel gekkere dingen gebeurd als het gaat om het vinden van de ware liefde.

Echt of nep?

Waarom blijkt na een fantastische zomerliefde toch zo vaak dat het niet meer is geweest dan dat? De meeste mensen verwarren een vakantieliefde nog altijd met echte liefde. De sfeer, omgeving, romantiek en de heerlijke seks zorgen voor een vertekend beeld van de werkelijkheid. Je verlangt hevig naar dat bijzondere gevoel en dat is ook niet zo vreemd, maar hoe goed ken je hem of haar nu eigenlijk echt? Voor degenen die de drang voor herbeleving niet kunnen weerstaan en na een paar maanden opnieuw afreizen valt de werkelijkheid vaak toch ietwat tegen. Het object van hun fantasie blijkt een tweede keer toch iets minder rooskleurig. Maar ben je echt overtuigd dat hij of zij de ware voor je is, ga er dan voor. Beter een tegenvaller dan een gemiste kans op een leven met de ware!

Bron: Single2Travel

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Mambo reizen

gerelateerde artikelen

Onderwater seks onder de loep

Sex on the Beach: Onbetaalbaar?

Waarom een onenightstand op vakantie extra fijn is

Zo actief zijn we op vakantie met vriendschappen en de liefde

Dit is waarom we makkelijker verliefd worden op vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie