Artikel

Vakantiegangers ergeren zich kapot aan gereserveerde ligbedden

Je kent het vast wel. Kom je met je handdoekje aan bij het zwembad of het strand en alle ligstoelen zijn bezet. Niet door werkelijke personen maar door een handdoek.

Uit onderzoek van een vakantiebeoordelingssite onder 2500 mensen uit heel Europa blijkt dat driekwart van de mensen hier zich mateloos aan stoort. Vooral de Duitsers ergeren zich aan het ‘reserveergedrag’. Maar liefst 86 procent van hen zegt het heel vervelend te vinden. Wij Nederlanders doen dat ook. 80 procent zegt zicht te ergeren aan deze gewoonte.

Schuldig

Ook al ergeren de Europese vakantiegangers zich groen en geel, zo’n 16 procent geeft toe zelf ook schuldig te zijn aan dit gedrag omdat ze bang zijn anders geen plekje aan het zwembad te kunnen bemachtigen. Van de ondervraagde Nederlanders maakt eenzelfde percentage zich schuldig aan het reserveren van strandstoelen of ligstoelen bij het zwembad. 4 procent vindt het zelfs vanzelfsprekend.

Polen

Poolse vakantiegangers kijken er anders tegenaan. Zij ergeren zich het minst. Ruim 40 procent van hen zegt een ligstoel te reserveren met een handdoek. Zij maken zich dus het vaakst schuldig aan deze praktijken. Toch zegt 57 procent van de Polen dit gedrag eigenlijk af te keuren.

Petitie

Om deze, toch wel bijzonder irritante gewoonte, te doorbreken is er door de website een petitie gestart. Deze zomer dus volop plek vrij? Laten we het hopen!

Bron: Zoover

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ga zuinig om met mobiele data op reis

De top drie irritaties tijdens een vakantie met vriendinnen

Als single geld besparen voor een vakantie

De goedkoopste beenruimte in het vliegtuig heb je hier

Hoe voorkom ik inpak stress?

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie