Artikel

Vakantie zonder kinderen: paradijs op aarde

Er wordt geregeld nogal lyrisch gedaan over kinderen. Zeker bij singles met rammelende eierstokken, of door kersverse ouders. En jawel; kinderen zijn leuk. Ze zijn ook lief, grappig, koddig, aandoenlijk en een heuse verrijking in je leven. Eén ding zijn ze beslist niet: zaligmakend. Zeker niet op vakantie.

Wonderlijk

Je kent ze vast. Vrienden, maar meestal zijn het vriendinnen, die zodra ze een baby hebben geproduceerd over niks anders meer kunnen praten dan over dit wereldwonder. Op Facebook word je overladen met foto’s van vieze luiers, de kwijlende dreumes of peuter voor het ‘eerst op het potje gaat’! Juist ja. En dan hebben we het nog niet over de eerste vakantiefoto’s.. Heel wonderlijk. Zolang jezelf nog niet aan de beurt bent of (nog) geen kinderwens hebt, meestal super irritant!

Vakantie zonder kinderen

Ben jij even blij dat je je rugzak kunt inpakken, lekker gaat backpakken met een vriend(in) op de bonnefooi, met de trein, liftend of met de auto Europa door! Eindelijk op die leuke strandcamping aangekomen, heb je je tentje opgeslagen, word je ‘s ochtends wakker van… jawel een krijsende baby. Fijne vakantie! Hetzelfde geldt voor een lange vliegreis. Ben je eindelijk over je twijfels heen, heb je toch die singlereis naar Thailand geboekt, zit je uren naast een krijsende peuter die niet wil kleuren en zich prima vermaakt door jou permanent te irriteren. Whoeaaah!!

Wel of geen kinderen

Als single zonder kinderen ziet je leven er natuurlijk heel anders uit dan iemand die wel kinderen heeft. Dat is ook prima. In je dagelijkse leven is het niet zo moeilijk om je aan dat ‘kindergedoe’ te onttrekken als je daar geen zin in hebt, maar op vakantie ligt dat toch een beetje lastiger. Je kan nog altijd geen vlucht boeken zonder kinderen aan boord, en op een camping, hotel of appartement hoef je ook niet aan te komen met de eis dat er geen kinderen onder de pak ‘m beet 23 aanwezig zijn.

Als single of koppel relax vakantie

Als kersvers verliefd stel zit je bij Arke wel goed. Daar bieden ze als een van de weinige reisaanbieders speciale ‘couples only vakanties’ aan. Dat wil zoveel zeggen dat er geen gillende baby’s, peuters of kleuters toegelaten worden op het resort, hotel of appartementencomplex. Lekker rustig voor iedereen die er even geen zin in heeft! Gelukkig kan je als reisgezelschap ook 1 persoon invullen, dus dan heb je een tweepersoonskamer lekker voor jezelf. Ga je liever met andere singles op reis? Kidsvrij kunnen deze aanbieders de accommodaties niet garanderen maar je leert er op z’n minst leuke nieuwe mensen kennen en dat is ook wat waard. Toch? Voor je het weet ben je verliefd, getrouwd en verwacht je een…. 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Reizen ook stressvol voor kinderen

Toestemmingsformulier: op vakantie met je kids na de scheiding

Landal GreenParks en Cirkel Vakanties organiseren samen vakanties voor éénoudergezinnen

Zo maak je verbinding met jezelf tijden je vakantie

De nieuwste reistrends voor je op een rijtje

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen