Artikel

Vakantie om tot jezelf te komen

Laten we eerlijk zijn. Soms wil je niet op vakantie voor de schitterende natuur, de waanzinnige cultuur of bijzondere bevolking. Nee, dan wil je er gewoon tussenuit om even tot jezelf te komen. Even geen werk, geen kinderen, geen collega’s, geen liefdevolle maar bemoeizuchtige familie, gewoon even weg van alles.

Vakantietijd = jouw tijd

Tijd voor jezelf nemen zo nu en dan is niet alleen lekker maar ook broodnodig. De meeste mensen staan op allerlei gebieden in meer of mindere mate onder druk. Op het werk wordt er van alles verwacht maar ook kinderen of familie kunnen een behoorlijk verwachtingspatroon hebben dat jij wilt natuurlijk naar behoren wilt invullen. Zeker als je pas gescheiden bent is het leven ‘anders dan anders’ en heb in tegenstelling tot andere periodes meer tijd voor jezelf nodig.

Tijd voor jou = beter voor anderen

Een scheiding is een rollercoaster en die gaat je meestal niet in de koude kleren zitten. Er komt een hoop op je af en eenmaal alles gedaan en geregeld komt vaak pas het echte besef dat vanaf nu je leven er echt voor eens en altijd heel anders uitziet. Dat hoeft helemaal geen straf te zijn. Dat het ene is afgelopen maakt ook mogelijk dat je nieuwe, onbekende paden gaat bewandelen. Voor het zover is moet je wel een beetje tot jezelf komen. Klaar zijn voor dat nieuwe, onbekende, verrassende leven. Besef dat als jij lekker in je vel zit je ook een betere ouder, collega, broer, zus of vriend(in) bent voor anderen.

Ontspan vakantie

Kom je net uit een turbulente fase van je leven? Dan is het heel verstandig om even de boel de boel te laten, energie te tanken, bij te komen van alle commotie zodat je er met goede moed weer tegenaan kunt. Dit hoeft heus geen verre rondreis van een maand te zijn. Wanneer je een paar keer een weekend weg gaat of een korte vakantie boekt dan kan je er daarna weer veel beter tegenaan. Kies iets dat jou écht ontspant. Zorg daarnaast voor voldoende nachtrust. Klinkt saai, maar tot jezelf komen kost meer energie dan je op het eerste gezicht denkt. Een wellnessvakantie, cruise, yoga reis of weekje zon zijn hiervoor perfect.

Alternatieve ontspanning

Is ook een korte vakantie momenteel niet voor je weggelegd? Kijk dan eens voor een dagje sauna bij je in de buurt. Laat je een dag helemaal in de watten leggen en verwennen. Ook dan voel jij je ongetwijfeld als herboren!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo waan je je op vakantie in je eigen huis

Yoga in de bergen steeds populairder

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

De mooiste casino bestemmingen 2019

Verbranding door de zon voel je pas als het te laat is

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!