Artikel

Tot 242 euro netto minder vakantiegeld

Was je al plannen aan het maken voor je volgende reis met het vakantiegeld dat je deze maand krijgt? Dan moet je wellicht je budget een beetje naar beneden bijstellen.

Het jaarlijkse vakantiegeld zal voor veel werknemers dit jaar flink lager uitvallen dan voorgaande jaren. Vooral de hogere inkomens zullen dit merken in hun portemonnee zo blijkt uit berekeningen van salarisstrookverwerker ADP.

Minder vakantiegeld

Iemand met een salaris van tweeënhalf keer modaal ontvangt 256 euro minder vakantiegeld, anderhalf keer modaal houdt netto 242 euro minder vakantiegeld over en twee keer modaal gaat met 204 euro minder op vakantie. Een modaal inkomen (2662 euro bruto per maand) moet het met 59 euro minder doen. Mensen met een minimumloon gaan er niet op achteruit.

Verandering kortingen

De teruggang in vakantiegeld heeft te maken met veranderingen in de heffingskortingen en arbeidskorting. Bij de belastingaangifte over 2014 zijn veel werknemers al geconfronteerd met de afbouw in de heffingskortingen. Zij ontvingen een lagere teruggaaf of moesten nog een bedrag terugbetalen.

Het zwaarder belasten van het vakantiegeld moet het vervelende ‘deurmatmoment’ voor 2016 voorkomen, aldus ADP. Daarom wordt er in tegenstelling tot 2014 bij bijzondere beloningen nu wel rekening gehouden met de afbouw in heffingskortingen.

Meer vakantie voor minder geld

Heb jij ook de pech dat je dit jaar minder vakantiegeld te besteden hebt? Gelukkig zijn er verschillende voordelige alternatieven zodat je toch meer vakantie voor minder geld hebt. Ga eens kamperen in iemands achtertuin of boek indien mogelijk buiten de schoolvakanties. Reis je wel met kinderen dan hebben we nog een paar budget tips voor je  Ga je altijd naar een hotel? Reis eens avontuurlijk en snor een leuk AirBnB adresje op zodat je minder verblijfskosten kwijt bent.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Haal meer uit je vakantiebudget met deze 5 tips!

Spaarplan voor de vakantie maken

Lekker voordelig een verre rondreis maken: ontdek de pop-up reizen!

Nederlanders sparen steeds minder van het vakantiegeld

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie