Artikel

Topdrukte verwacht in eigen land deze zomer

Door de coronacrisis zullen naar verwachting meer Nederlanders dan ooit komende zomer in eigen land doorbrengen. Dit blijkt uit een rondgang van Hart van Nederland langs een aantal grote vakantie-aanbieders.

Dichtbij huis

Belangrijkste reden om de zomer in eigen land door te brengen: veel Nederlanders zijn liever dicht bij huis mochten ze besmet raken met het coronavirus. Ook de onduidelijkheid over de coronaregels in het buitenland spelen een grote rol volgens de vakantie-aanbieders.

Kleine campings in trek

Bas van Mill van de Stichting Vrije Recreatie, waar zon 1200 kleine campings in ons land bij aangesloten zijn, ziet de laatste weken een sterke stijging van het aantal donateurs. “Je moet een tientje doneren en dan krijg je inzage in onze aangesloten campings”, legt hij uit.

Normaal krijgt de stichting volgens Van Mill in deze periode honderd tot 150 nieuwe donateurs per week, “maar in de laatste zes weken hebben we bijna 5000 nieuwe donateurs”.  Dat geeft aan dat mensen op zoek zijn naar kleinere campings met minder mensen, stelt hij. “De oproep is natuurlijk: mijd de massa. En dat kan op perfect op deze plekken.

‘Helemaal vol tot augustus’

Loes Schreuder van Woudenberg, eigenaar van camping Nieuw Romalo in Voorthuizen, krijgt het de twee komenden maanden drukker dan ooit. “Vanaf volgend weekend is het helemaal vol tot en met de derde week in augustus.

Normaal gesproken is het voorjaar de drukste periode van het jaar op haar haar camping, maar nu komt iedereen in de zomer. “Ze willen toch dicht bij hun familie blijven, mocht er iets gebeuren”, denkt de campinghoudster.

Ook topdrukte op het water

Ook branchevereniging HISWA-RECRON, die de belangen van grotere campings, bungalowparken en de watersport in Nederland vertegenwoordigt, ziet dat veel meer Nederlanders de zomer in eigen land zullen doorbrengen. “Het gaat hard qua binnenlandse boekingen”, aldus directeur Geert Dijks.

De organisatie denkt daarom in de buurt komen van een normaal hoogseizoen. “Want je moet vervanging vinden voor al die buitenlanders die niet komen,” legt hij uit.

Kampeermateriaal

Nog op zoek naar de perfecte tent, het ideale luchtbed, coole coolbox of andere kampeerbenodigdheden? Dan kun je hier terecht!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Helft Nederlanders wil voor eind 2020 weer op vakantie

Waarom niet een keer naar Alkmaar?

Zo waan je je op vakantie in je eigen huis

Singlereizen in eigen land

Streetlab helpt je om de liefde te vinden!

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie