Artikel

Top hotspots voor solo reizigers

Solo reizen is hip. Je hoeft er niet eens meer single voor te zijn vandaag de dag. Alleen op reis gaan, ook als je in een relatie verkeert, is helemaal trendy. Of je nu tot jezelf wil komen, je blikveld wilt verruimen of gewoon een weekje wilt uitrusten, volgens AirBnB zijn er een paar hotspots op aarde die meer dan gemiddeld vaak worden bereisd door solo reizigers.

Voordelen solo reizen

Voordelen van solo reizen zijn er beslist. Je kunt lekker je eigen tijd indelen, nieuwe mensen ontmoeten en daar een poosje mee optrekken zonder dat je reisgenoot zich hieraan stoort en misschien wel het grootste voordeel: jij bepaalt het reistempo, wat je doent, wanneer en met wie. Je leert jezelf beter dan ooit kennen. Want voor welk probleem of uitdaging je ook komt te staan tijdens je solo reis, jij en jij alleen moet het zien op te lossen.

Nadelen solo reizen

Nadelen zijn er uiteraard ook. Alleen eten is voor veel solo reizigers erg wennen, ook het thuisfront missen en het gevoel de hele tijd overal alleen voor te staan kan vervelend zijn wanneer je ziek wordt op reis. Maar goed, daar tegenover staan zoveel voordelen dat de meeste solo reizigers deze minpunten naast zich neerleggen en doorgaans met volle teugen genieten van het solo reizen. Het hangt vooral van je eigen houding en instelling af of je reis een succes wordt.

Top drie solo-reisbestemmingen

Uit data van huur- en verhuursite Airbnb blijkt dat solo-boekingen sterk toenemen. Een aantal steden zijn er enorm op vooruitgegaan met als absolute winnaar: Cancún, Mexico. Deze bestemming blijkt dus niet alleen in trek bij cruisevakanties maar ook bij de solo reiziger, want feit is dat de kuststad een toename heeft gezien van 170 % als het gaat om solo-boekingen van het jaar ervoor.

Favoriet bij solo reizigers

Op nummer twee staat Ho Chi Minh City, Vietnam, gevolgd door Keulen, Duitsland. De top drie wordt aangesloten door Playa del Carmen, Mexico; Johannesburg, Zuid-Afrika,  São Paulo, Brazilië; Auckland, Nieuw Zeeland; Mexico City, Mexico; Charlotte, Noord-Carolina en Busan, Zuid-Korea.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

Ben jij een geboren reiziger? Deze tekenen wijzen erop!

Verleg je grenzen: ontdek singlereizen

3 keer lekker last minute op vakantie met andere singles

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Mambo reizen