Artikel

Top 5 meest luxe eilandbestemmingen

Sommige eilanden zijn van een betoverende schoonheid. Ver van het vasteland en omringd door de zee lijken stranden witter, bomen groener en bergen reusachtiger. De  boekingswebsite Hotels.com selecteerde de meest exclusieve eilandbestemmingen ter wereld.

Geen koopjes

Hoewel deze luxueuze eilanden over het algemeen niet bekend staan als koopjes, is het voor reizigers de moeite waard om te speuren naar buitenkansjes. Op de Maleisische eilandengroep Langkawi daalde de gemiddelde hotelkamerprijs vorig jaar met 10 procent (naar € 125 per overnachting), zo blijkt uit de Hotel Price Index. Op het Italiaanse eiland Capri betaalden reizigers gemiddeld het meest voor een hotelovernachting (€ 241).

Top 5 meest luxe eilandbestemmingen:

Gemiddelde hotelkamerprijs per nacht betaald door reizigers uit de eurozone in 2012.
1. Capri (€ 241)
2. Seychellen (€ 236)
3. Key West (€ 168)
4. Ibiza (€ 133)
5. Langkawi (€ 125)

Capri:

Een toeristisch paradijsje voor de kust van Napels. Het eiland was al in de Romeinse oudheid geliefd bij keizers, vanwege de fraaie vergezichten. Op Capri zijn een aantal bijzonder luxe resorts te vinden, waaronder het Caesar Augustus Relais & Chateaux, gelegen op een rotspartij aan zee. Reizigers uit de eurozone betaalden op Capri gemiddeld € 241 voor een hotelovernachting in 2012.

De Republiek der Seychellen:

Een archipel bestaande uit 115 eilanden, gelegen ver uit de kust van Afrika, tussen Madagaskar en de Malediven. De meeste inwoners leven op hoofdeiland Mahé. De resorts zijn er groots en weelderig, waaronder het Constance Ephelia Resort. Reizigers betaalden in de Seychellen gemiddeld € 236 per hotelovernachting in 2012.

Key West:

Het laatste eiland in de lange rij van Florida Keys. De populaire zonbestemming is per auto bereikbaar en ademt die typische relaxte eilandsfeer. Het eiland telt tal van exclusieve strandhotels, zoals het Hyatt Beach House Resort. In Key West betaalden reizigers gemiddeld € 168 voor een hotelovernachting in 2012.

Ibiza:

Onderdeel van de Spaanse Balearen wat  bekend staat als luxe partybestemming. Tijdens het zomerseizoen reizen populaire DJ’s af naar gerenommeerde clubs op het eiland. Maar Ibiza heeft meer te bieden, zoals intieme baaien en strandjes en exclusieve resorts, waaronder het Ibiza Gran Hotel. Reizigers betaalden in Ibiza gemiddeld € 133 per hotelovernachting in 2012.

Langkawi:

Een eilandengroep gelegen ten westen van Maleisië, bestaande uit hoofdeiland Langkawi en bijna 100 kleine omliggende eilandjes. Langkawi heeft een bijzonder landschap met bergen, valleien, jungles, watervallen en ongerepte stranden. De resorts zijn er vaak luxueus, zo ook het Four Seasons Resort Langkawi. In Langkawi betaalden reizigers vorig jaar gemiddeld € 125 voor een hotelovernachting.

Bron: Hotels

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Discotheken Ibiza blijven voorlopig dicht: “Niet rendabel met social distancing”

Ontdek Ibiza vanaf het water!

Dit zijn de mooiste eilanden van de Filipijnen

Oogverblindende eilanden: denk Kroatië!

Origineel vakantie idee: kampeer op een onbewoond eiland in Nederland

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie