Artikel

Toeristen moeten weer op vakantie naar Nepal

Door de grote aardbeving op 25 april van dit jaar dreigt het arme Nepal veel inkomsten uit toerisme mis te lopen. De campagne ‘Nepal Now’ moet reizigers weer terug naar het land krijgen.

Vorig jaar verwelkomde Nepal 800.000 bezoekers, maar volgens de overheid wordt dit jaar slechts de helft van dat aantal gehaald.

Campagne voor Nepal

Nederland doet ook mee aan de campagne. Woensdagavond was de lancering in Amsterdam, waarbij drie Nederlandse topbergsporters aanwezig waren. Ook minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen sprak, en kondigde aan dat het reisadvies naar Nepal weer was opgewaardeerd. “Alle gebieden, met uitzondering van Manaslu en Langtang zijn weer normaal toegankelijk.”

Afhankelijk van toerisme

De meeste toeristische bestemmingen, zoals het Mount Everest-gebied, zijn bovendien niet geraakt door de aardbeving. Doordat toeristen desondanks wegblijven, loopt het land 250 miljoen inkomsten mis, terwijl een half miljoen Nepalezen afhankelijk zijn van toerisme. Zes toeristen staat in Nepal gelijk aan één baan voor een lokale inwoner.

Reizigers naar Nepal

Voor de campagne is een website met actuele reisinformatie gelanceerd, en worden reizigers in Nepal opgeroepen om op sociale media een foto van zichzelf in het land te delen. Bovendien zullen de Nederlandse bergbeklimmers binnenkort een ‘publiciteitsreis’ maken. Wil jij graag Nepal bezoeken? In maart 2016 (maar ook op andere data) reist Sawadee reizen af naar dit schitterende land. Ga je mee? 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

Rome neemt maatregelen tegen wangedrag toeristen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie