Artikel

Tips voor reislustige singles: de best bereikbare luchthavens van Europa

Ga je binnenkort een weekendje weg met het vliegtuig? Of heb je een stedentrip gepland naar een stad in Europa en heb je dan vervoer nodig vanaf het vliegveld in het buitenland? Dan lees je hier alles over de best bereikbare luchthavens van Europa, die populair zijn onder Nederlandse reizigers. Reisplatform Omio deed een uitgebreid onderzoek naar de bereikbaarheid van luchthavens in Europa en wij zetten de beste tips hieruit voor jou op een rijtje.

Wanneer je op de plek van bestemming aan bent gekomen, is het altijd even zoeken naar een geschikt vervoersmiddel dat je naar het stadscentrum brengt. Neem je de trein, de bus of een tram of de metro? En hoe lang doe je er dan over om in het centrum te komen? Wellicht helpen deze tips je met een keuze voor een leuke stedentrip of vakantie.

Top 3 best bereikbare luchthavens van Europa

Volgens het onderzoek van Omio is Praag (PRG) de best bereikbare luchthaven van Europa, populair onder Nederlanders. Je bent namelijk binnen een kwartier in het centrum met de bus en het ritje kost je negentig cent. De afstand van het vliegveld naar het centrum van Praag is 15 kilometer. Op de tweede plek is Berlijn Tegel (TXL) geëindigd. De transfer van dit vliegveld naar het centrum duurt twintig minuten en kost €2,80. De afstand van het Berlijnse vliegveld naar de stad is 10 kilometer. Venetië sluit de top 3 van best bereikbare luchthavens van Europa, die populair zijn onder Nederlandse reizigers. De transfertijd van de luchthaven van Venetië (VCE) naar het centrum is twintig minuten en het ritje kost je acht euro.

Meest bereikbare vliegvelden algemeen

Tijdens een weekendje weg in je eentje kun je doen waar je zelf zin in hebt en kun je je onderdompelen in een geheel andere cultuur. Wil je naar een plek met een goed bereikbare luchthaven in Europa? Omio onderzocht ook welke luchthavens er over het algemeen het meest bereikbaar zijn Europa. De Franse stad Nice (NCE) staat in dit lijstje op nummer 1. Je bent met de trein in vijf minuten in het centrum voor €1,80. Op de tweede plek komt Lanzarote (ACE) met tien minuten rijden met de bus voor €1,40. Nummer drie is Birmingham (BHX), vanaf dit vliegveld ben je in negen minuten met de trein in de stad voor vier euro.

Ontspannen reizen

Met deze tips is reizen van en naar het vliegveld een stuk gemakkelijker en meer ontspannen. Wil je van nog meer luchthaven in Europa weten hoe je er komt en hoe je van het vliegveld naar het centrum gaat? Omio heeft een tabel gemaakt waarin het vervoersmiddel, de reiskosten, de afstand en de transfertijd zijn aangegeven van meer dan honderd vliegvelden in Europa. Fijne reis!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singlereizen voor beginners

Run op de tolbadge voor Europese snelwegen

Lekker op vakantie de natuur in samen met singles!

We mogen weer: reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

Kamperen in Zwitserland mag weer vanaf 6 juni

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie