Artikel

Tips voor een winterse vakantie thuis

Je bent niet op wintersport gegaan en hebt ook geen plannen voor een winterse vakantie? Intussen ligt er een dik pak sneeuw buiten, het is koud, zonnig en op en top winters maar jij zit lekker warm thuis. Hoe maak je van je weekend of vrije dagen een super wintervakantie? Zo!

Winterse boswandeling

Het ideale winterse uitstapje is een mooie boswandeling maken in de sneeuw. Het lijkt wel of je in Duitsland of Oostenrijk bent beland! Vraag of een van je vrienden je gezelschap wil houden of neem je kinderen en de slee mee. Ga midden op de dag, wanneer het zonnetje nog lekker schijnt.

Warm inpakken

Voordat je vertrekt moet je je lekker warm inpakken. Je hebt vast nog wel ergens een paar oude snowboots liggen of een paar wandelschoenen. Trek een paar warme sokken aan, een warme broek (liefst een skibroek) maar als je die niet hebt volstaat ook een gewone spijkerbroek, want daar doe je dan een dunne pyjama broek onderaan, of voor de dames een legging. Haal die muts, sjaal en handschoenen uit de mottenballen, trek je jas aan en vertrek naar het bos voor een heerlijk uurtje stappen in de sneeuw!

Warme chocomelk met slagroom

Om je vakantiegevoel compleet te maken doe je er goed aan een boswandeling te maken rondom een heerlijk pannenkoekenhuis of restaurantje. Na de winterse wandeling duik je lekker naar binnen, nestel je je voor een haardvuurtje en bestel je een warme chocomelk met slagroom. Of een warm appelgebakje, of een glühwein..  Beter gaat het niet worden!

Winters binnen

Eenmaal thuis ben je helemaal fris en fruitig. Je wangen gloeien van de buitenlucht en door de stevige wandeling ben je lekker loom nu je weer warm op de bank zit. Hou het winterse vakantiegevoel vast door een overheerlijke Zwitserse kaasfondue te bereiden. Voordeel van dit smakelijke receptje dat het ook eenvoudig voor 1 persoon klaar te maken is. Zijn je vrienden er nog, samen eten verhoogt de sfeer! Steek de kaarsen aan en de kersboomverlichting en je waant je bijna in een blokhut!

PS. Heb je geen bos in de buurt? Een lekkere winterse wandeling langs het strand of in een park dat helemaal besneeuwd is kan natuurlijk ook!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen

gerelateerde artikelen

Vrolijke winterzon vakanties voor singles

In de winter op vakantie in Wenen

Verwen jezelf en je lijf in de winter

Je eerste vakantie als single: 3 tips

Budget proof winteractiviteiten in Davos

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

Koningaap - Familiereizen