Artikel

Tijd voor een wellness-break

Februari is de ideale maand om eens aan jezelf te denken. Na de kerst ben je alweer een poos hard aan het werk en midden in de winter duurt het nog maanden voor je weer een avond gezellig op een terrasje door kunt brengen. Kies daarom voor een wellness-break in het land waar ze wel weten hoe je moet omgaan met lange en natte winters.

In Hull kun je alle kanten op

Boek een P&O bootreis van Rotterdam naar Hull voor een paar dagen Engeland. ’s Avonds stap je op de boot en na een overnachting kom je in de ochtend aan in het noorden van Engeland. Je reist zonder dat je het doorhebt. Het grote voordeel van Hull is dat je alle kanten op kunt. Of je nu de natuur van Engeland wilt opzoeken (de prachtige national parks), naar een historische stad wilt (York), of juist opzoek bent naar een verblijf in een hippe en grotere stad (Manchester, Liverpool, Newscastle).

Jezelf belonen

Winters in Engeland kunnen koud en nat zijn. Juist daarom weten de Engelsen dat je wat aandacht aan jezelf mag geven. Overal waar je komt vind je tearooms met versgebakken scones, lemon drizzle cake en brownies. In de pubs kun je jezelf trakteren op een heerlijke lokale ale bij een knapperend haardvuur en een groot bord fish ’n chips. Er zijn natuurlijk wintertips om gezond en in vorm te blijven door goed te eten en te bewegen, maar af en toe mag je jezelf best belonen met comfort food en wat tijd voor jezelf.

Drama en romantiek

En tijd voor jezelf dat kan heel goed in Engeland. In en rond de nationale parken van de UK, zoals de Lake District, zijn prachtige hotels te vinden in de bossen en heuvels. De Britten hebben wel gevoel voor drama en romantiek, dus je kunt zomaar in een verbouwd kasteel terecht komen voor een overnachting.

Sauna

Lichaam en geest

Veel hotels bieden uitgebreide spa-arrangementen aan met het allerbeste voor lichaam en geest. Een gezichtsbehandeling, fijne massages en prachtige baden om helemaal tot rust te komen. Zo vind je jezelf straks terug in een stomende hot tub met uitzicht over groene en mistige heuvels of een mooi bos. Daarnaast kun je in de gym nog wat doen aan je conditie en fitheid.

Kleding

De Engelsen laten zich niet al te vaak tegenhouden door het weer, dus ook in de winter zijn er genoeg mensen op de been als je, na een full English breakfast, erop uit gaat voor een wandeling in de natuur. Goede kleding en je hebt nergens last van,  dat is de levenshouding van de Britten.

Wellness

Er is niks lekkerder dan na zo’n wandeling terug te komen in je hotel en uitgebreid te genieten van alle wellness-faciliteiten. De dag kun je afsluiten met een drankje bij de open haard en een diner in een Engels interieur met de bekende traditionele vloerbedekking.

Wellness in Engeland

Boek een P&O bootreis van Rotterdam naar Hull voor een paar dagen wellness. Wacht niet langer en geniet van alle spa’s en wellness-mogelijkheden aan de andere kant van de plas. Zo maak je van februari een heerlijk moment voor jezelf.

Dit artikel werd gesponsord door P&O Ferries.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

gerelateerde artikelen

Skivakantie nieuwe stijl: wintersport én ontspanning

Ontdek Ibiza vanaf het water!

Winters genieten voor singles

Winterkamperen: durf jij het aan?

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...