Artikel

Test jezelf en kampeer boven op een berg

Soms wil je gewoon iets spannends doen met je leven waarbij je het uiterste van jezelf eist. Iets wat totaal niet vanzelfsprekend is en waarbij je veel moeite moet doen om het resultaat te behalen. Daarbij kiest de één voor een extremere belevenis dan de ander. Waar sommigen voldoening halen uit het uitlopen van een volledige marathon, gaan andere voor meer adrenaline door bijvoorbeeld een berg te beklimmen of een wilde rivier over te varen. Iets wat de laatste jaren ook steeds populairder wordt, is het kamperen bovenop een berg. Dit is belevenis op zich en bij veel mensen kun je het op de bucketlist vinden.

Hoe kom je bovenop de berg?

De eerste uitdaging is natuurlijk om bovenop de berg terecht te komen. Als je hier wilt kamperen, is het natuurlijk ook zaak om hier te komen. Je kunt natuurlijk veel geld betalen en jezelf af laten zetten, maar dat is een stuk minder avontuurlijk dan de meeste mensen willen. Je kunt natuurlijk ook gewoon de berg beklimmen. Dat kan in veel gevallen grotendeels via paden, zonder dat je echt ontzettend steile hellingen direct op moet zien te komen. Sommige bergen kun je echter alleen bedwingen door ze daadwerkelijk te beklimmen met behulp van het materiaal dat iedere bergbeklimmer gebruikt. Zo komen karabijnhaken in dit geval erg goed van pas. Ook een goed stevig touw is van groot belang, zelfs wanneer je geen steile helling op hoeft. Een Paracord voldoet in de meeste gevallen. Met de karabijnhaken kun je deze eenvoudig vastmaken aan rotsen of bomen.

Kamperen bovenop de berg

Eindelijk je bestemming bereikt? Dan begint het avontuur natuurlijk pas echt. Wie kan er immer zeggen gekampeerd te hebben op de top van een berg? Ook nu komt je Paracord weer handig van pas. Samen met de karabijnhaken kun je deze namelijk gebruiken om je tent extra versteviging te geven. Je wil immers niet dat de tent halverwege de nacht bij een stevige rukwind ineens weg is. Een Paracord kun je ook gebruiken voor andere doeleinden zoals het vastmaken van je proviand en bagage!

bergbeklimmen klimtouw

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

De 25 populairste bucketlist-bestemmingen

Yoga in de bergen steeds populairder

Topdrukte verwacht in eigen land deze zomer

De oplossing voor deze zomervakantie: Kamperen in de tuin

Oostenrijk: veilige keuze voor een zomervakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

Koningaap - Safarireizen