Artikel

Succesfactoren van je eerste singlereis

Zeker wanneer je altijd met een partner op vakantie bent geweest of als voltallig gezin is het even zoeken naar welke reisbehoefte je hebt nu je als single of eenoudergezin vakantieplannen moet gaan maken. Welke vakantie past er bij jou in deze levensfase? 

Goed begin

Een goed begin is het halve werk zeggen ze. Zeker wanneer je voor het eerst als single vakantieplannen gaat maken klopt dit als een bus! Want behalve het soort vakantie (denk actief, sportief, avontuurlijk, relaxed, zon, watersport, wintersport.. ) en de vakantiebestemming (Europa, Noord of Midden of Zuid-Amerika, Azie of Afrika) is met wie je reist ook heel bepalend.

Succesfactoren op singlereis

Want welke vakantie past er nu eigenlijk bij de ‘nieuwe’ single- jou? Solo reizend de wereld ontdekken, samen met je kinderen en andere eenoudergezinnen op een relaxte zonvakantie of loop je juist warm voor een goed georganiseerde verre reis met een gelijkgestemde groep singles? Vind je het belangrijk om alleen met andere singles net als jij en ongeveer van dezelfde leeftijd op vakantie te gaan of is het ook prima als er stelletjes in de groep zitten?  Je reisgezelschap bepaalt voor een heel voornaam deel of jouw eerste vakantie als single een succes gaat worden. Iets om even goed bij stil te staan dus voordat je een beslissing neemt. Een handig middeltje om jouw reisdoel en wensen te bepalen is om even de vijf vragen van de reiswijzer te beantwoorden.

Mixed emotions

Wanneer je net gescheiden bent loop je vaak nog over van de mixed emotions. Je mist – tegen wil en dank soms – je oude leventje. Je moet nog wennen aan je nieuwe woning of het feit dat je de kinderen niet altijd meer om je heen hebt. Ook het op vakantie gaan moet je als het ware opnieuw uitvinden. Want wat je altijd gewend was bestaat (nu) even niet meer. Spannend? Jazeker! Maar het is ook heel leuk om jezelf en je vakantiebehoeften te herontdekken. Misschien ga je nu eindelijk die ene reis maken, of die voor jou aantrekkelijke stad bezoeken waar je je partner nooit mee naar toe kreeg. Wanneer je als eenouder met je kinderen op vakantie gaat zal je zien dat het je relatie en band met je kinderen verrijkt, verdiept op een manier die veel moeilijker was toen je aandacht ook nog uitging naar je partner. De eerste keer als single op vakantie is leuker dan je denkt!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen singlereizen tot eind maart door coronavirus

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Ook nieuwsgierig naar de kampeertrends van 2020?

Rondreis Thailand voor singles

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Mambo reizen