Artikel

Stichting Valk begint therapie tegen skiliftangst

Mensen die panisch worden zodra ze in een stoeltjeslift moeten stappen tijdens hun wintersport, kunnen binnenkort in therapie. De stichting VALK, bekend van trainingen tegen vliegangst, begint binnenkort met een speciale tweedaagse training die nog nergens in de wereld bestaat.

‘Het gaat om mensen met hoogtevrees en de behoefte om controle te houden’, legt VALK-directeur Lucas van Gerwen uit. ‘Vooral als de lift stil gaat hangen, krijgen ze allerlei gedachten. Ik kan er niet uit, wat als ik val, enzovoorts.’

Het gevolg van hun gedrag is dat deze mensen afzien van vakantie, of niet de berg op durven. Ook is er een groep die toch in de lift stapt, maar vervolgens verstijfd en hyperventilerend boven komt.

Onder begeleiding in de lift

Tijdens de training, die wordt gegeven in Snowworld Landgraaf, leren de skiliftvrezers om te gaan met hun angst en ook met de situatie dat de lift stilhangt of even langzamer draait. Daarbij stappen ze uiteindelijk ook onder begeleiding en later zelfstandig in de skilift. ‘Vandaar dat we de cursus daar geven. Het is de enige plek waar we in Nederland een stoeltjeslift hebben’, legt Van Gerwen uit.

Op 30 november gaat de eerste training van start. De directeur van Snowworld doet volgens Van Gerwen ook mee. ‘Hij is de enige man in Nederland die zo’n lift bezit, maar hij durft er zelf ook niet in.’

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

Skivakantie nieuwe stijl: wintersport én ontspanning

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie