Artikel

Steeds meer reizigers boeken hotel onderweg

Heb je al wel een vakantie of stedentrip gepland, maar nog geen overnachting geboekt? Geen paniek. Reizigers zoeken en boeken steeds vaker last minute hotelovernachtingen met hun smartphone of tablet.

Vrijheid en gemak

Mobiele apps vaak gebruikt voor last minute boekingen ‘on the go’.

Dit blijkt uit gegevens van Hotels.com. Reizigers gebruiken de mobiele app van de boekingssite vooral tijdens de reis. De mogelijkheid om onderweg hotels te boeken biedt vrijheid, zekerheid en gemak.

Mobiele app veel gebruikt

Bijna een derde (31 procent) van alle mobiele boekingen die reizigers uit Europa in het eerste kwartaal van dit jaar maakten via de app van Hotels.com, was bestemd voor een overnachting op dezelfde of de volgende dag.

Meer dan de helft (54 procent) van alle mobiele hotelboekingen was voor een kort verblijf van één nacht. Deze cijfers laten zien dat veel reizigers de mobiele app gebruiken om ‘on the go’ een hotelkamer te zoeken en boeken.

Meestal een viersterrenhotel

In de eerste drie maanden van dit jaar boekten reizigers uit Europa via de mobiele app van Hotels.com het vaakst een viersterrenhotel. Dat geldt ook voor mobiele boekers uit Nederland. iPhone en iPad gebruikers hebben een voorkeur voor viersterrenaccommodaties, terwijl gebruikers van Android vaker kiezen voor een driesterrenhotel. Reizigers uit Nederland zochten via de mobiele app van Hotels.com het vaakst naar hotels in Amsterdam, gevolgd door Parijs, New York, Londen en Barcelona.

Nieuwe manier van reizen

Mobiele apps bieden een nieuwe reiservaring. Zo hebben reizigers via de app van Hotels.com toegang tot ruim 290.000 hotels en 20.000 exclusieve last minute aanbiedingen, waardoor zij altijd en overal een geschikte hotelkamer kunnen zoeken in de directe omgeving. Bovendien maken mobiele apps reizigers minder afhankelijk van vooropgezette reisplannen en beter voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Backpackers en roadtrippers bijvoorbeeld kunnen zorgeloos op pad gaan en onderweg een hotelovernachting boeken.

Gratis apps verkrijgbaar

Hotels.com lanceerde eerder een serie spectaculaire Xtreme Booking video’s die de snelheid en het gemak van de mobiele app tonen: Hotel booked in freefall, Running with the bulls en White water booking. De gratis apps van Hotels.com zijn beschikbaar in de App Store, via Google play en in de Windows Store.

Bron: Hotels

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Met deze 8 tips reis je in stijl

Wat je MOET weten voor een visum voor Sri Lanka

Ontsnappen uit je hotelkamer: in dit escaperoom-hotel kan het!

Hotels zijn influencers hartstikkke zat

Binnenkort: Netflix in het vliegtuig

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie