Artikel

Steeds meer Nederlanders gebruiken medische app op vakantie

Ben jij ook op vakantie niet meer van je smartphone af te slaan? Dan heb je misschien net als vele andere Nederlanders ook de medische apps geïnstalleerd voor ongemakken op reis. Nog niet? Even doen dan voor vertrek! 

Steeds meer Nederlanders gebruiken op vakantie een medische app voor ongemakken, in plaats van naar de dokter te gaan. Dit meldt het Zilveren Kruis.

Geveld door ziekte op vakantie

Ongeveer één op de vijf Nederlanders wordt op vakantie geveld door ziekte of een kwaaltje. Om bijvoorbeeld een ontstoken oog, zonnesteek, buikgriep, huidirritatie, of een muggenbeet tegen te gaan wordt steeds vaker via de mobiele telefoon hulp gezocht.

Vakantiedokter

De app ‘De Vakantiedokter’ is tot dusver al ruim 50.000 keer gedownload. De applicatie, waarmee vakantiegangers snel kunnen overleggen met een medisch expert uit Nederland, helpt gemiddeld 75 mensen per dag.

Taalbarrière

“In het buitenland tref je nog wel eens een arts die vanwege de taalbarrière niet goed begrijpt wat je klachten zijn. Met deze app heb je dat probleem niet”, vertelt Walter de Reus namens de organisatie.

“Je stelt je vraag, stuurt eventueel een foto mee en krijgt binnen een uur advies. Zo kom je er snel achter of het om een onschuldige muggenbeet of gevaarlijke teek gaat en wat je kunt doen wanneer je gebeten bent door een kwal.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Yoga in de bergen steeds populairder

Vakantie tips voor een dicht-bij-huis-vakantie

Vind geluk en beleving in Costa Rica

5 x waarom fietsen in corona tijden een heel goed idee is!

Kwart Nederlanders verwacht vanwege coronavirus niet op zomervakantie te gaan

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie