Artikel

Stedentrip: cultuur op nummer 1

Het ondernemen van culturele activiteiten staat voor ruim één op de drie Nederlandse vakantiegangers op nummer 1 tijdens een stedentrip. Nederlanders zijn vergeleken met andere Europeanen het meest enthousiast over cultuur tijdens hun vakantie.

Musea en bezienswaardigheden

Dit blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingssite Zoover die ruim duizend Europeanen ondervroeg. Van de Nederlanders gaat 37 procent speciaal voor de cultuur op reis naar een stad tegenover 24 procent van de overige Europeanen. Het bezoeken van historische gebouwen, musea en bezienswaardigheden is voor de Nederlandse toerist het allerbelangrijkste.

Cultuur aanbod

Lekker eten staat met 19 procent op een tweede plaats en ook het winkelaanbod is erg belangrijk bij de keuze van een stedentrip. Rome krijgt met een 9,4 het hoogste rapportcijfer qua cultuur aanbod in Europa, gevolgd door Praag en Istanbul. Amsterdam wordt door de Europese vakantieganger op een negende plek gezet met een 8,7.

Het weer is voor 21 procent van de Europeanen van doorslaggevend belang bij de keuze van een stedentrip. Nederlanders zijn wat minder kritisch als het over het weer gaat. Slechts 10 procent vindt het weer van doorslaggevend belang.

Voor singles en alleenstaanden zijn er ook tal van leuke culturele stedentrips te vinden. Voor meer informatie kijk je hier. 

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De 8 beste bars voor singles in 2020!

De vreemdste souvenirs van 2019

Ontdek Ibiza vanaf het water!

De culturele hoogtepunten van Brussel en Antwerpen in één weekend

Walvissen spotten: boek een trip naar New York

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie